• Big_surfinstereo Helhus med Kvelertak, PYHUFNT, Surf in Stereo, Jagged Vision
  29
  jan

  Helhus med Kvelertak, PYHUFNT, Surf in Stereo, Jagged Vision

  29. januar 2011

  Kl. 21:00

  Kvarteret - Helhus

  CC: 50

  ASF StåOppJazz: «Surf in stereo» (DK)

  Storelogen, klokken 21.30

  ASF: «Kvelertak»

  Teglverket, klokken 22.30

  OBS! I tilegg til Helhus-inngangsprisen på 50 kroner, blir det egen billett på 100 kroner for Kvelertak!

  Det er få om noen band som har fått like mange lovord og høye terningkast slengt etter seg som Kvelertak i 2010. Med den selvtitulerte debutplaten tok Kvelertak for alvor steget ut av undergrunnen og inn i rockeoffentligheten. Nå som Turboneger ser ut til å ha lagt instrumenter og rumperaketter på hattehyllen for godt, levner det liten tvil om hvem som er den rette arvtaker til den norske rocketronen. Kveletaks “necro ‘n’ roll” har fokus på låter like beinharde som de er catchy, med skamløs inspirasjon fra det som måtte passe av punk, hardrock og metal.

  Det meste la seg fint til rette for Kvelertak i forkant av albumlanseringen. Bandet fra Stavanger fikk napp hos superprodusent og Converge-gitarist Kurt Ballou. Platen ble spilt inn i hans velrenommerte Godcity studio i Salem, Massachusetts i løpet av noen intense uker. Men det var ikke bare det musikalske innholdet som fikk den ypperste behandling, også innpakningen er av høyeste kunstneriske kvalitet. Oppdraget ble gitt til John Dyer Baizley, mannen bak noen av de feteste albumcoverne rock og metal-scenen har sett. Det kan vel også nevnes at han til daglig trakterer både vokal og gitar i Baroness. Med et koldtbord av riff på menyen, dandert med Ballous tunge produksjon og toppet av med Baizleys coverillustrasjon resulterte det hele i det som Asbjørn Slettemark omtalte som: «beste norske debut-album noensinne». De fleste anmeldere og platekjøpere vil nok si seg enig, platen gikk rett inn på andre plass på VG-listen.

  I fjor spilte Kvelertak på blant annet Hove og Slottsfjell, hadde en heftig opptreden på P3sessions i Stavanger og ikke minst en legendarisk konsert på Kvarteret. Tiden før reisen gjennom Norge gikk med på Europaturne med blant annet Converge og Kylesa. Etter forrige konsert å dømme er det bare å gjøre seg klar for en svett og fantastisk kveld i Odins tegn i Teglverket denne lørdagen.

  ASF: «Put Your Hands Up for Neo-Tokyo»

  Tivoli

  Musikken til Årets Urørt 2010-nominerte PUT YOUR HANDS UP FOR NEO-TOKYO (som av mange forkortes til PYHUFNT) kan best beskrives som en blanding av ulike sjangre: Elektronika, hip-hop, rock, pop, avantgarde, r&b, jazz, blues, reggae, folk, country; spilt av roboter som ønsker å redde menneskeheten fra en faretruende apokalypse. Bandet er, altså, vanskelig å beskrive. PYHUFNT har sitt opphav i NJAAL, som er kjent for sine konserter sammen med band som Syme, Terry Poison, Robert Leiner og solokonserter på det nå legendariske Strædet i Bergen. Journalister har en tendens til å sammenligne musikken med band som TV On The Radio, Animal Collective og Why? og spesielt Lydverkets redaksjon og P3 har lagt sin elsk på et lite, sært band fra Bergen. I bandet finner vi musikere fra andre band som Young Dreams, Matias Tellez, Advanced Language og The New Wine.

  I tillegg har Njaal utgivelser hos de bergenske plateselskapene Powerblytt og Digitalo. Men med PYHUFNT har man tatt et steg ut i det store kosmos: Lyrikken og kompleksitet er fremtredende elementer; noe man ikke ser eller hører så mye av lenger. Guttene sier de er inspirerte av ting så forskjellige som This Heat, Aphex Twin, The Diplomats, Wolf Parade og Robert Owens. Resultatet er noe helt nytt og – tør vi si det? – “unorsk”. PYHUFNT ble valgt ut av by:larm-juryen til by:larm 2011.

  ASF SUB: «Jagged Vision»

  Speilsalen, klokken 24.00

  ASF Klubb: TBA

  3. etasje, klokken

  Billetter til Helhus kjøpes i inngangen – 50 kroner for alle arrangement hele kvelden!

  OBS! I tilegg til Helhus-inngangsprisen på 50 kroner, blir det egen billett på 100 kroner for Kvelertak!

  OBS! Det tillates et begrenset antall vergeordninger på enkelte av konsertene ved Det Akademiske Kvarter. Dersom en person som ikke har fylt 18 år vil inn på huset, må slikt avklares minimum en uke før konserten. Ta kontakt med vaktetaten (vaktetaten@kvarteret.no) for å få godkjent vergeordning. Ved godkjent vergeordning får dere tilsendt et vergeskjema. Dette må fylles ut og tas med på konsertdatoen.

  Personer over 18 som har kjøpt billett på forhånd, slipper inn uten studentbevis.