• Big_ineogpeder Helhus med Alexander von Mehren, Ine & Peder, Dakari ++
  12
  feb

  Helhus med Alexander von Mehren, Ine & Peder, Dakari ++

  12. februar 2011

  Kl. 21:00

  Kvarteret - Helhus

  CC: 50

  ASF StåOppJazz: «Ine & Peder»

  Storelogen, klokken 21.30

  Lengtende og mørke toner strømmer ut og gir liv til et eget musikalsk univers skapt av Ine Hoem og Peder Simonsen. De møttes på jazzkonservatoriet i Trondheim og ønsket å bringe improvisasjonsmusikk og pop tettere sammen. Ved hjelp av blant annet vokal, tuba og elektroniske elementer skaper Ine & Peder sin egen form de selv kaller impro-pop. Med en blanding av egne komposisjoner og coverlåter, fremført på en måte du aldri har hørt før, samler de seg rundt gode melodier og et felles ønske om å gjøre musikken om til noe eget.

  Ine og Peder henter sin inspirasjon blant annet fra band som Björk, Sigur Ros, Oren Ambarchi og Susanna and the Magical Orchestra. Så fremfører de jo også briljante coverversjoner av blant annet Björk, Squarepusher og Kraftwerk.

  Begge har bakgrunn fra jazzkonservatoriet i Trondheim og har turnert mye både i Norge og Skandinavia de siste årene. Ine Hoem har det siste året hatt stor suksess med både Pelbo og Den blåeste natt og har også vunnet Young Nordic Jazzcomets med Pelbo. Peder Simonsen studerer for tiden klassisk komposisjon og spiller også i balkan-jazz bandet KIROV ORKESTAR og Klang Kollektif sammen Therese Aune.

  ASF: «Alexander von Mehren»

  Teglverket, klokken 23.00

  Etter nærmere fem år med innspilling i sitt eget studio på naturskjønne Hop utenfor Bergen er Alexander von Mehren endelig ferdig med sitt debutalbum. «Aéropop» er mikset av John McEntire (Tortoise, The Sea and Cake, Stereolab) og von Mehren selv og gis ut i 2011.

  Sjangermessig befinner von Mehren seg i den maksimalistiske delen av den alternative popmusikken, med et variert og friskt lydbilde, elegant mikset sammen i livlige instrumentallåter, så vel som i låter med fransk- og engelskspråklig sang.

  von Mehren, som har spilt piano siden han var fire år gammel, har komponert, arrangert og produsert platen og trakterer piano, Fender Rhodes, Moog, vibrafon, bass, el-gitar, trommer og perkusjon på albumet, i tillegg til vokal. Albumet byr også på bidrag fra medlemmer i bl.a. The High Llamas, Tortoise, Jaga Jazzist og Orwell, samt lokale strykere, blåsere, gitarister og vokalister.

  På scenen har von Mehren med seg et sterkt lag som konsertdebuterte for et fullstendig utsolgt Landmark på tampen av 2009, og få dager etter å ha presentert materialet fra det kommende debutalbumet på Kvarteret opptrer bandet under årets by:Larm-festival i Oslo.

  • Fredrik Drønen – gitar
  • Erlend Alm Lerstad – gitar, piano
  • Chris Holm – bass
  • Kim Åge Furuhaug – trommer
  • Nathalie Nordnes – vokal
  • Erlend Hausken – saksofon
  • Alexander von Mehren – piano, Fender Rhodes, Moog, vibrafon, vokal

  ASF SUB: «Dakari» og «Aristillus»

  Speilsalen, klokken 00.30

  Dakari

  Dakari er et hardcore/punk-band fra Halden, hvor 3/4 av bandet for tiden holder til i Trondheim. Bandet spiller en blanding av småkaotisk hardcore og melodiøs rock, en blanding band som The Bronx har perfeksjonert de siste årene. Dakari har tidligere delt scene med band som Kvelertak, Purified in Blood, Wolves Like Us og Rumble In Rhodos. Bandet gjorde blant annet flere supportjobber for Kvelertak på deres Norgesturné tidligere i høst. Nå kommer bandet til Bergen og Kvarteret for første gang!

  Aristillus

  Fysisk Format + ASF SUB har etter hvert blitt en velkjent kombinasjon i Speilsalen. Neste band ut som oppfyller begge kriteriene er albumdebutantene Aristillus fra Høybråten. Bandet består av syttenåringene Simon, Magnus, Alex og Håkon. De er i disse dager ute med sin første plate, Devoured Trees & Crystal Skies.

  Til tross for at de lever i en tid hvor albumdebut og midlivskrise stadig oftere sammenfaller er disse gutta, sin unge alder til tross, ikke noen oppkomlinger. De har nemlig spilt i band siden 11-års alderen og har gått skrittene fra innspillinger i mors kleskap til å være et av de heiteste navnene i den norske undergrunnen. Kameratgjengen fra Høybråten tar utfordringen i å ivareta og videreutvikle arven etter lokale helter som JR Ewing og Snöras, samt internasjonale størrelser som Drive Like Jehu og At the Drive-In på strak arm.

  Før noen av bandmedlemmene har lov til å kjøpe sin egen øl har Aristillus altså rukket å gi ut debutplate, bli Ukas Urørt og havne på by:Larm programmet. Sjelden har vel betegnelsen ung og lovende vært mer presis. Gamlingene i ASF SUB gleder seg selvfølgelig!

  ASF Klubb: «Spøkelsestimen»

  Tivoli, klokken 00.00

  Samfunnet: «Haglund eskponert»

  Tivoli, klokken 19.15

  Frilansfotograf og adventurejournalist Johnny Haglund har siden 1988 reist verden rundt. Gjennom sine reiser har han blitt forsøkt bortført i Jemen, opplevd å bli skutt mot under‬ skuddvekslinger i India og blitt anklaget for å være både spion og terrorist. Likevel er Johnny Haglund ikke i tvil om at han har verdens beste yrke. I kveld vil han vise bilder og fortelle historier fra sine mange reiser.

  Billetter til Helhus kjøpes i inngangen – 50 kroner for alle arrangement hele kvelden!

  OBS! Det tillates et begrenset antall vergeordninger på enkelte av konsertene ved Det Akademiske Kvarter. Dersom en person som ikke har fylt 18 år vil inn på huset, må slikt avklares minimum en uke før konserten. Ta kontakt med vaktetaten (vaktetaten@kvarteret.no) for å få godkjent vergeordning. Ved godkjent vergeordning får dere tilsendt et vergeskjema. Dette må fylles ut og tas med på konsertdatoen.

  Personer over 18 som har kjøpt billett på forhånd, slipper inn uten studentbevis.