• Big_datarock Datarock
  4
  mar

  Datarock

  4. mars 2011

  Kl. 22:00

  Teglverket

  CC: 230

  Datarock

  Support: «The Thief»

  Bergensbandet Datarock har stått på mang en persons lepper de siste årene. Med storhitene «Fa fa fa», «Give it up», «Armarillion» og (i nyere tid) «Catcher in the rye», har de bidratt med å sette Norge og Bergen på kartet.

  Etter at bandet ble dannet i 2000, ble de raskt signet av Tellé Records og la ut på en reise i Europa hvor de spilte på undergrunnsklubber og festivaler, perfekt for Dataroacks musikk – en blanding av indie dance, new wave, pop, rock, punk og funk. Fire år senere startet de sitt eget plateselskap, YAP Records, som blir distribuert internasjonalt av VME, og i 2005 kom debutalbumet «Datarock Datarock», som også ble nominert til Spellemannprisen samme år.

  Etter førsteplata, har bandet nesten vært på en kontinuerlig turne og gjort godt over 700 show på tvers av fire kontinenter og 33 land. Musikken deres har blitt brukt i TV-serier, filmer, spill og reklamer. Låta «Computer camp love», kom på en 12. plass over låtene australske radiolyttere likte best, og NME plasserte debutplata på en 36. plass på deres liste over beste album i 2006.

  I 2009 kom oppfølgerplata, «Red», og hysterien var nok en gang et faktum. Musikkvideoen til låta «True Stories» ble blant annet headhuntet til MTV U, til tross for at den ikke var lansert internasjonalt, låtene deres var å høre på radio i over sju måneder, og platen ble nominert til Spellemannprisen det året også.

  I februar 2010 hadde de æren av å stå for gjenåpningen av Kvarteret, med et stappfullt Teglverket hvor temperaturen, både musikalsk og atmosfærisk, dogget både ruter og sinn.

  Datarock er i dag Fredrik Saroea (vokal, gitar), Thomas Larssen (bass), Tarjei Strøm (trommer) og Kjetil Møster (saksofon, keyboard).

  The Thief

  The Thief er 5 spreke gutter som spiller energisk, støydrevet skrukkerock. Bandet ble formet høsten 2007, inspirert av bla. Mogwai, Does it offend you yeah!, Klaxons, og Sonic Youth. Låtene veksler mellom lystige, harmoniske landskap, og pulserende partier som river av deg dansefoten og kaster den ut på gulvet. The Thief har gitt ut en Ep ved navn Lights On EP, vært Ukas Urørt, Vunnet oppdrag demo 2010 og spilt mange konserter over hele norge, bant annet Øya by:Larm og Zoom.

  CC: 230,-

  Billetter kjøpes på Apollon, på Billettservice eller i døren (hvis ikke utsolgt på forhånd).

  OBS! Det tillates et begrenset antall vergeordninger på enkelte av konsertene ved Det Akademiske Kvarter. Dersom en person som ikke har fylt 18 år vil inn på huset, må slikt avklares minimum en uke før konserten. Ta kontakt med vaktetaten (vaktetaten@kvarteret.no) for å få godkjent vergeordning. Ved godkjent vergeordning får dere tilsendt et vergeskjema. Dette må fylles ut og tas med på konsertdatoen.

  Personer over 18 som har kjøpt billett på forhånd, slipper inn uten studentbevis.