• Big_steintorleifbjella Stein Torleif Bjella
  18
  mar

  Stein Torleif Bjella

  18. mars 2011

  Kl. 22:30

  Teglverket

  CC: 230

  Stein Torleif Bjella

  Den visepsykiatriske fjellpoeten og heidersmannen Stein Torleif Bjella, kjent som gitarist og vokalist i bandet «Tolv Volt» og journalist i Hallingdølen, ga i fjor ut sin debutplate «Heidersmenn», til stor fornøyelse for kulturredaksjonene rundtom i landet, hvor terningen viste både fem og seks prikker.

  Tolv Volt har tidligere gitt ut to plater, hvor Bjellas solodebut blir hans tredje plateprosjekt. Han har fått med seg Kjartan Kristiansen, gitarist og låtskriver i DumDum Boys, som gitarist og debutprodusent. Tre av sangene er også basert på teksten til tre av låtene fra Tolv Volts siste plate, «Kalas» (Visepsykiatri, Astro Naut, Kalas).

  28. februar slipper Bjella sin andre plate, «Vonde Visu». Kristiansen er fremdeles med på laget som produsent og gitarist, samt Mari Persen som fiolinist på et par låter. Plata blir sluppet på DumDums plateselskap, Ramalama Productions, og på labelen Oh Yeah records.

  Musikksjef i avisa Nordlys, Egon Holstad, uttalte følgende til VG om Bjella:

  Mannen er et regelrett geni, og nå må snart folk flest også begynne å få det med seg. Kommer med skive nummer to i februar, og det kommer til å bli gjennombruddet. Hvis ikke er verden dummere enn jeg trodde. At han ikke fikk Spellemannprisen for debuten er en av de største skandalene i norsk kulturhistorie.

  I fjor spilte han blant annet på Norwegian Wood og Trænafestivalen. I år blir det turne med Rikskonsertene og 20 konserter i april, men før den tid: Teglverket på Kvarteret, 18. mars.

  CC: 230 kr. (160 kr. for studenter!)

  Billetter kjøpes på Apollon, på Billettservice eller i døren (hvis ikke utsolgt på forhånd).

  For info om vergeordning på Kvarteret, se http://www.asf.uib.no/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=39.