• Big_trulsandthefestivus Helhus med Pow Pow, Mageplask, Truls & the Festivus Quartet
  19
  mar

  Helhus med Pow Pow, Mageplask, Truls & the Festivus Quartet

  19. mars 2011

  Kl. 21:00

  Kvarteret - Helhus

  CC: 50

  ASF StåOppJazz: «Truls & the Festivus Quartet»

  Storelogen, klokken 21.30

  Truls & The Festivus Quartet spiller melodiøs jazz med innlevelse og tyngde, en konsertopplevelse det er vel verdt å få med seg.

  Den norsk/svenske kvartetten spiller moderne akustisk jazzmusikk inspirert av 60-tallsjazzen og New York-scenen, med musikalske innspill av norsk folkemusikk og latinamerikanske rytmer. Ved å mikse gammel og god jazz med moderne referanser, får Truls & The Festivus fram både vakker og stemningsfull musikk og og melodier man kan svinge seg til.

  Kvartetten består av Truls Rønning (trommer), Peder Waern (bass), Odd Steinar Albrigsten (gitar) og Oscar Grönberg (piano). Med forskjellige, men sterke og unike stemmer, leverer de musikk som er balansert og levende. Musikerne i Truls & The Festivus drar med seg musikalske impulser fra sine egne band som Quiet Night Orchestra, Oscar Grönberg Trio, Ola Kværnberg, Erik Hegdal, Bernt Rosengren, Odd Steinar Albrigtsen kvartett og Hijack.

  Publikum kan vente seg alt fra swingende uptempolåter til rolige følelseladde ballader, som gir en forteffelig kombinasjon av samspill og uredde improvisasjatører når Truls & The Festivus Quartet spiller opp til dans på Kvarteret 19. mars.

  ASF: «Pow Pow»

  Teglverket, klokken 23.00

  Den instrumentale synthpopkvintetten «Pow Pow» så dagens lys i Oslo i 2005. Hittil har de gitt ut to studioalbum, «Leaving Las Palmas» (2007) og «Last Days on Earth» (2010). Mens debutplata bar preg av post- og krautrock, blir «Last Days on Earth» beskrevet som et album innen både disco, surf og synthpop med innslag av gitar. Den er produsert i samarbeid med Audum Borrmann og Knut Sævik, mastret på The Exchange i London (Daft Punk, Röyksopp, Air) og sluppet på Fysisk Format.

  I 2010 spilte bandet på by:Larm, Oslo Live og Øyafestivalen, og de returnerte til by:Larm i år. Lovord og titler som «Den mest spennende norske instrumentalrocken siden Kåre & The Cavemen», «En helt ny verden» og «Øresnop from outer space» har blitt observert i media etter konserter og lansering av sisteplata.

  Kort fortalt er dette et deilig og organisk band, med deilig og organisk musikk som gjerne medfører vrikkende bevegelser i kropp og sjel. Og med assosiasjoner til både Röyksopp, Air og Kraftwerk skulle det bare mangle også.

  ASF SUB: «Mageplask»

  Speilsalen, klokken 24.00

  Mange har hevdet at det er lenge siden det kom noe spennende musikk fra Trondheim. Mulig det er en viss sannhet i påstanden, men Mageplask er definitivt et frisk nytt rockepust fra bartebyen.

  Bandet omtaler selv musikken som tung-pop, andre nøkkelord er hard riffing og sint norsk vokal. Det hele kan muligens minne om en litt rocka versjon av Kvelertak – ikke feil det. Og med referanser til utenlandske storheter som The Bronx, Refused og Cancer Bats høres det mer enn lovende ut! Skal vi tro ryktene leverte Mageplask noen legendariske konserter under minifestivalen “Trondheim Callling” tidligere i år.

  Vi gleder oss til å se om ryktene stemmer når Mageplask besøker Bergen og Kvarteret for første gang!

  ASF Klubb: «Spøkelsestimen»

  Teglverket, etter Teglverket-konserten

  Billetter til Helhus kjøpes i inngangen – 50 kroner for alle arrangement hele kvelden!

  For info om vergeordning på Kvarteret, klikk og les mer her.