• Big_defekt Helhus med Kakkmaddafakka, Defekt og Deathcrush
  26
  mar

  Helhus med Kakkmaddafakka, Defekt og Deathcrush

  26. mars 2011

  Kl. 21:00

  Kvarteret - Helhus

  CC: 50

  ASF StåOppJazz: «Defekt»

  Storelogen, klokken 21.30

  Defekt vart grundlagd i Gøteborg 2008. Bandet består av fira musikarar frå Finland, Island og Norge.

  Musikken dei speler er ei delikat blanding av jazz, surf og pop. Saksofonen og gitaren nyttar mykje effekter og dei lyriske melodiane svever over ein rytmeseksjon som er bygd på levande rytmar og figurar. Innan dei velkomponerte og leikne låtane er det mykje rom for nytolkning og improvisasjon. Defekt er inspirert av gamle dataspel og bøker som mellom anna “The Hitch-Hiker’s Guide to the Galaxy”, noe som gir soundet ein ytterligare dimensjon.

  I September 2010 slapp dei sitt debutalbum “Pete’s Game Machine”, og turnerte då land og strand i alle dei nordiske landene pluss Estland.

  Bandet består av:

  • Pauli Lyytinen – tenor og sopran sax, EVI og diverse effektar
  • Sigurdur Rögnvaldssn – gitar og effektar
  • Joonas Kuusisto – akustisk bass
  • Øyvind Hegg-Lunde – trommer

  ASF: «Kakkmaddafakka»

  Teglverket, klokken 23.00

  Bergensbandet Kakkmaddafakka har en grunnstamme som består av brødrene Axel Vindenes(gitar og vokal) og Pål Vindenes,(cello og vokal), Jonas Nielsen (piano og vokal), Stian Sævig (bass og vokal) og Kristoffer Van Der Pas (trommer). I tillegg har bandet med seg blåserekka The Blowjobbers og Kakkmaddachoir som står for koringen. Musikken kan beskrives som et sammensurium av alt fra rap, rock og indiepop til dixiejazz, funk og techno. Musikken til kakkmaddafakka er fengende, særegent, rett og slett gladmusikk for både rockefoten og hjertet . Livebandet er kjent for sitt sceneshow, de er fyrverkeri på scenen og skaper danseglede ut av en annen verden.

  Kakkmaddafakka har spilt sammen siden 2004, og har deltatt i flere festivaler som blant annet Eggstokkfestivalen, der de vant publikumsprisen, Nattjazz, Bergenfest og Lost Weekend. I 2008 ble de nominert til beste norske artist under MTV Europe Music Awards, i konkurranse med flere andre etablerte musikere. Bandet ga i 2006 ut sin norske debut, live-plata «Down To Earth» og gir i disse dager ut sitt internasjonale debutalbum «Hest», nærmere bestemt 25. februar. Plata kan friste med velskrevne tekster, fengende melodier og høy energi. Med singelen «Restless» og sanger som «Gangsta» og «Is She», vil du garantert få en musikalsk nytelse.«Hest» er et ni-spors album som viser skriveteft og musikkglede. Plata er også en produksjonsdebut for Erlend Øye, den ene parten av den talentfulle duoen Kings Of Convenience og frontmannen til «The Whitest Boy Alive. Som fan av Kakkmaddafakkas sceneshow, har Øyes engasjement ligget i låtene, og har har også vært medprodusent på noen av dem.

  “Party is a trend that never stops”! Er mottoet til gutta i Kakkmaddafakka. Bli med og fest deg fin på Kvarteret!

  ASF SUB: «Deathcrush»

  Speilsalen, klokken 24.00

  Deathcrush, baby! I løpet av noen få hektiske måneder har Deathcrush fått til like mye som enkelte artister ikke rekker på en hel karriere. Bandets foreløpige, og mildt sagt imponerende merittliste, inkluderer allerede bejublede spillejobber på by:Larm, Phonofestivalen og Landmark. Oppvarmingsjobber for Melt Banana, Screaming Females og Sleigh Bells, og fikk i tillegg bli med sistnevnte på veien nedover Europa. Om bare noen dager tar Deathcrush turen over Atlanteren til verdens største bransjetreff for musikk, SXSW i Austin, Texas. Og til sommeren kan festivalpublikumet på både Slottsfjell og Øyafestivalen oppleve bandet i levende live. Ganske ålreit Curriculum Vitae så langt.

  Norsk og internasjonal presse har også lagt sin elsk på støytrioen fra Oslo. Lydverket slo nylig fast at Deathcrush var et av banda de har mest tro på i 2011. Drowned in Sound sparte heller ikke på lovorda etter å ha sett bandet 2 ganger under årets by:Larm: “They are very close to the embodiment of all that’s good with dirty and intoxicating noise-rock. And are really fucking exciting”. Som sitatet her insinuerer beveger Deathcrush seg innenfor sjangre som støyrock og no wave, men samtidig nevner bandet like gjerne metallegender og hiphophelter som inspirasjon. Det er foreløpig ikke annonsert noen albumplaner, men vi håper inderlig det kommer en utgivelse i løpet av året. I mellomtiden kan du jo alltids tilfredsstille Deathcrush-tørsten din med en konsert. Skal vi tro livehypen, noe vi i ASF SUB selvfølgelig gjør, blir dette definitivt et av høydepunktene på årets program.

  «Band med samme type intensitet og pågangsmot, er det langt i mellom. Har du ennå ikke sett denne trioen, anbefaler vi at du gjør noe med det umiddelbart» – Øyafestivalen

  ASF Klubb: «Kakkmaddafakka DJ’s»

  Teglverket, etter konserten

  Billetter til Helhus kjøpes i inngangen – 50 kroner for alle arrangement hele kvelden!

  For info om vergeordning på Kvarteret, klikk og les mer her.