• Big_looptrooprockers Looptroop Rockers
  1
  apr

  Looptroop Rockers

  1. april 2011

  Kl. 22:30

  Teglverket

  CC: 170

  Looptroop Rockers

  Mårten Edh («Promoe») og Magnus Bergkvist («Embee»), dannet i 1992 Looptroop, 16 år gamle mens de gikk på skole sammen i Västerås. Året etter ble Tommy Isacsson («CosM.I.C.») medlem og de ga ut sin første kassett-EP, «Superstar». Deretter fulgte «Threesicksteez» (1995), «From the Waxcabinet» (1996), hvor Mathias Lund-Isén («Supreme») ble fast medlem i etterkant, og etter deres siste kassett, «Punx Not Dead» i 1998, stiftet de plateselskapet «David vs. Goliath».

  Deres første fullengdealbum, «Modern Day City Symphony» (2000), solgte bra til tross for medias “boikott” av albumet, mye grunnet antipolitilåten «Long Army of Law», som i etterkant har blitt en av deres signaturlåter.

  «Promoe» og «Embee» gjorde etter hvert soloprosjekter, og i 2001 ga «Promoe» ut debutsoloalbumet «Government Music» og «Embee» ga i 2004 ut «Tellings From Solitaria», hvor blant annet José González, Timbuktu og Daniel Lemma var involvert og endte med å vinne Grammis-pris for beste hip-hop/soul-album i 2004.

  I 2007 annonserte «CosM.I.C.» at han forlot gruppen for å få mer tid til famlien. Han påpekte at det ikke lå uenigheter innad i gruppen bak avgjørelsen, og han har i etterkant deltatt på en håndfull konserter og noen låter på deres «Good Things»-album (2008). På samme album var Rakaa Iriscience fra «Dilated Peoples», «Cunninglynguists», «Timbuktu» og Adam Tensta involvert i arbeidet. Gruppen valgte samme år og endre navnet til «Looptroop Rockers», mye grunnet at navnet allerede var hadde blitt brukt uoffisielt og på merchandise.

  I 2009 fullførte de sin første USA-turné, og i 2010 spilte de på SXSW. I mars 2010 ble gruppen igjen komplett da «CosM.I.C.» valgte å bli med for fullt.

  9. mars slipper Looptroop Rockers sitt nye album «Professional Dreamers», og 1. april spiller de på Kvarteret.

  CC: 170 kr + avgifter (10,-)

  Billetter kjøpes på Apollon, på Billettservice eller i døren (hvis ikke utsolgt på forhånd).

  For info om vergeordning på Kvarteret, klikk og les mer her.