• Big_rumble_in_rhodos_lo-rescrop-e1300372352418 Rumble in Rhodos + UngdomSkulen
  26
  aug

  Rumble in Rhodos + UngdomSkulen

  26. august 2011

  Kl. 22:30

  Teglverket

  170 kroner (+ avg.) - i salg på Apollon og Billettservice (lenke til høyre)

  Follo-bandet er klar for turné sammen med Ungdomskulen og tar selvfølgelig turen innom Kvarteret.

  Bandet ble dannet i Oslo i 2003 av brødrene Thomas og David Bratlie. De startet raskt arbeidet med EP-en «The Weight Of This Mistake» som kom ut i mars 2004. Samme år vant de også Zoom Urørt-finalen og la ut på en landsdekkende turné i 2005. Siden den gang har de blant annet gitt ut tre plater, turnert Europa med JR Ewing på deres avskjedsturne, spilt på den canadiske festivalen «Canadian Music Week» og vunnet prisen for «Favourite New International Artist», opptrådt på Roskilde, samt Quart-, Øya- og Slottsfjellfestivalen.

  For noen var bandet kanskje ukjent inntil de nylig slapp plata «Signs Of Fervent Devotion», et mesterverk som gjorde at både Dagbladet og VG rullet sekseren og singelen «Soft Insulated Days» var å finne på P3s A-liste i flerfoldige uker.

  Musikken er en sjangermikstur av dimensjoner og beveger seg innom post-hardcore, dansbar post-punk, no wave og indie, for å nevne noen. En sann fryd og lydpornografisk opplevelse!

  UngdomSkulen

  Samme kveld som Rumble in Rhodos, spiller også de lokale heltene i Ungdomskulen. Bandet har tidligere gått under navnene Standing Ovation, Thundersome og Goddamnit.

  Gjegnen har fått meget generøs kritikk i store publikasjoner som NME, Pitchfork, Kerrang og Uncut, og har samlet store masser ved sine konserter i både USA og Storbritannia. Det betyr dog ikke at de er små og ubetydelige i den norske kulturfloraen.

  I 2007 slapp de sin første plate, «Cry Baby», og i 2009 kom deres andre fullengder, Bisexual. Fra før av har de òg hele fem syvtommere på samvittigheten.

  Ungdomskulen slapp nylig sin andre fullengder, «Gimme Ten». De har spilt inn 10 sanger (med vers, refreng og det hele), som alle har det til felles at de er ca. 1 min lange. Som en grande finale samles alle 10 sangene på en vinylsingel som slippes 6 juni.

  Musikken faller over flere sjangre, punk, progrock, indie, jazz, ørlitegrann rap, men også andre rocksjangre.

  Dette blir fest!