• Big_bushmansrevenge Helhus med Norma Sass, Hope I Die Virgin og Busman's Revenge
  2
  apr

  Helhus med Norma Sass, Hope I Die Virgin og Busman's Revenge

  2. april 2011

  Kl. 21:00

  Kvarteret - Helhus

  CC: 50

  ASF StåOppJazz: «Bushman’s Revenge»

  Storelogen, klokken 21.30

  Bushman’s Revenge er Even Hermansen, Rune Nergaard og Gard Nilssen og har eksistert sidan 2003. Trioen speler eigentkomponert musikk i grenselandet moderne jazz, rock og kanskje litt metal.

  Deira siste album, “Jitterbug”, sluppe på Rune Grammofon i april 2010, vart særs godt mottatt og vart kåra til månadens album i det anerkjende hi-fi-magasinet "Stereophile, og David Fricke, seniorredaktør i “Rolling Stone Magazine”, skreiv ein særs positiv anmeldese av albumet i si faste kolonne.

  ASF: «Casa Murilo»

  Teglverket, klokken 22.30

  I 2008 traff de to britiske ungguttene Chris Winfield og Dan Hesketh hver sin norske jente i Brasil, der de levde et bekymringsløst liv og smakte på godene landet hadde å by på. En utagerende livsstil er derimot kanskje ikke det fornuftigste på lang sikt, og etterhvert bestemte guttene seg for å flytte til Norge på jakt etter en ny hverdag.

  Bandet Casa Murilo (oppkalt etter huset til en brasiliansk TV-vert) ble startet etter kort tid i Oslo. I løpet av et års tid hadde bandet blitt omfavnet av P3 Urørt, invitert til å spille på Norwegian Wood, blitt med som supportband for Kråkesølv og spilt på store og små steder i landet. I september 2010 gikk bandet i studio for å spille inn sin første fullengder, en tilsynelatende feststemt og allsangvennlig affære, dog ikke uten en alvorlig undertone.Etter å ha blitt invitert med på veldedighetssamleplaten for Tyrilistiftelsen høsten 2010 sammen med storheter som Bigbang, Dum Dum Boys og Sivert Høyem ble låten “Drunken Promises” listet på P3, og bandet gjorde blant annet et hyggelig besøk hos Popsalongen hvor de gjorde en glitrende versjon av Lykke Lis hit “Get Some”. Låten kan høres på bandets hjemmeside.

  I tillegg til den gode mottagelsen for de innspilte låtene er bandet kjent for å være fantastiske live, noe som har ført til en trofast fanbase som møter opp på konsert etter konsert.

  “Lifting Ships” er et album om bandets oppstart, de to britenes første møte med Norge og veien hit, og inspirasjonen de har fått av den norske kulturen og samfunnet. Casa Murilo har blitt tatt svært godt imot av Oslos pop-scene, og viser med dette albumet at de ikke står musikalsk tilbake for andre sammenliknbare Osloband.Albumet er spilt inn i Six Feet Over Recording Studio og produsert av Sjur Lyseid.

  ASF: «Norma Sass»

  Teglverket, klokken 23.30

  Etter tre års iherdig spilling, øving og jobbing har Norma Sass i sommer fullført sitt debutalbum. Hunting For Treasures er spilt inn og produsert i havgapet rett ved Ålesund, i Ocean Sound Recordings. Sammen med produsent Eyvinn Magnus Solberg har Norma Sass dokumentert bandets enorme fremgang på bånd i form av elleve knallsterke låter som sniker seg under huden, treffer deg i hjertet og rett og slett forvirrer deg litt. Jentene har en egen evne til å fremkalle det triste og det lykkelige, det romantiske og det kyniske i sin låtskriving, og lar ikke rett og galt stå i veien for sin kreativitet. Resultatet er popmusikk med en tvist – melodisterk og fargerik.

  Hunting For Treasures ble sluppet på Bauta/Tuba 24. januar 2011.

  Thea, Susanne, Ida, Elin og Ingrid startet Norma Sass for tre år siden og har siden da oppnådd mye mer enn de fleste, uten å gi ut plate og uten å ha plateselskap i ryggen. Demoen til låten June ble listet på P3 allerede i 2008 og bandet ble samtidig booket til Øyafestivalen 2009. Før de rakk å spille på Øya, gjorde Norma Sass flest konserter av alle på by:Larm (6), og vant NRK P3s Zoom-konkurranse. Premien var en massiv Norgesturne, sammen med Urørt-vinnerne Pony The Pirate, som førte jentene til byer og bygder i alle landets fylker. I august 2009 slapp Norma Sass sin første utgivelse, en egeninnspillt EP på egen label. A Dance of Victory the Morning After fikk god mottakelse i norsk presse, og skaffet dem omtale på internasjonale blogger. Bandet ble også invitert til å gjeste Store Studio på NRK1, hvor de spilte låten June.

  Hørt om Norma Sass

  A pop band! A good one too. They have linguistic dexterity and lyrical finesse thanks to Thea Glenton Raknes and her agile, mellifluous voice and they play their instruments pretty well too. One of the most enjoyable acts at by:Larm earlier this year… Clashmusic.comThey have that glint in their eyes: a blend of curiosity and strong personality, smiling and humble, almost noble. You see them and never forget them, listen to their music over and over without getting tired of it , and talk about them because they deserve it. Armani Magazine.Norma Sass skal ha for sitt utvilsomme meloditalent, for sitt fine og bredspektrete 80-tallsreferanseutsnitt og for å bruke disse to vesentlige evnene til å lage kantete, men på ingen måte vanskelig popmusikk proppfull av skjelmsk sjarm. – Dagbladet

  Besøk Norma Sass på verdensveven:

  ASF SUB: «Hope I Die Virgin»

  Speilsalen, klokken 24.00

  Etter å ha vært en godt bevart hemmelighet for indie-intellektuelle i mange år, har Hope I Die Virgin tatt syvmilssteg i riktig retning mot det ultimate amalgam mellom regntung, britisk synthpop og Dischord-soundet. Med synthdrevne postpunk-riff vil disse gutta trekke frem melankolikeren i enhver.

  Hope I Die Virgin leverer suggererende støy, ispedd emosjonell rock av beste merke. Bandet er i disse dager ute med singelen «At Crude Garbage Falls» på Fysisk Format. Låta er første forsmak på den kommende skiva «Is Forever No Way» som slippes på samme selskap i slutten av mai.

  Men før den tid kan du se bandet i Speilsalen!

  ASF Klubb: «The Mixup»

  Teglverket, etter Norma Sass

  «The Mixup» består av Anton Shestakov og Stian Berthelsen, (Dj Russian Roulette og Dj St.Trompet) Vi begynte å spille sammen i 2005 og har hatt faste kvelder siden da på forskjellige utesteder i Bergen. Fra 2007 til 2010 var vi resident på Silver i Veiten og utviklet konseptet vårt hovedsaklig der.

  «The Mixup» kan beskrives som en miks av alle forskjellige musikkgenre, fra boogie og funk, via hip hop og dubstep, til deep og tech-house. Det viktigste synes vi er å lage fest uten å spille de mest cheesy party-låtene.

  Billetter til Helhus kjøpes i inngangen – 50 kroner for alle arrangement hele kvelden!

  For info om vergeordning på Kvarteret, klikk og les mer her.