• Big_imageinedragons Helhus i samarbeid med Bergenfest

30. april 2011

Teglverket

CC: 50

Aktive Studenters Forening og Bergenfest går sammen denne kvelden for å arrangere Helhus på Kvarteret!

Programmet denne kvelden:

Imagine Dragons (US)

Teglverket, 22.30 – 23.15

Av de 1036 Sonicbids søknadene vi har fått i år, er Imagine Dragons det første bandet Bergenfest valgte ut til å spille på festivalen. Sjeldent har vi blitt tilsendt en promopakke fra et mer helstøpt band.

Imagine Dragons kommer fra Las Vegas, og skriver popmusikk som er designet for store arenaer. Byen de kommer fra, gjør det lett og sammenligne de med The Killers, men man kan også nevne band som Coldplay og Muse i samme setning når man skal beskrive dem. Bandet har eksistert i knappe to år, men har på den korte tiden gitt ut en EP, vært på turné med Interpol og gjort support jobber for Weezer og Temper Trap.

At vi velger å fly inn et ukjent band på fem personer fra Las Vegas, er vel det beste skussmålet vi kan gi dem. Ta deg tid til å sjekke ut bandet, så kan du om et par år stå på Koengen foran samme band og skryte over at du så de på en liten klubb i Bergen i 2011.

Ophelia Hope

Teglverket, 23.45 – 00.30

Bergensbaserte Ophelia Hope består av en norsk vokalist, italiensk bassist og produsent, australsk låtskriver og engelsk perkusjonist. Musikken beskrives best som akustisk pop-noir og fikk en journalist til å sammenligne den med «Burt Bacharach i bakrus».

Ingrid Ophelias fortryllende stemme, Kings of Convenience-produsent Davide Bertolinis musikalske visjon og Craig Farr’s forfriskende tilsetning av klassisk perkusjon, danner et elegant lydbilde til låtskriver og gitarist Paul Holdens eksistensielle krise. Forvent et soundtrack til drømmene dine!

Ophelia Hope har nylig turnert i Italia sammen med Kings of Convenience, med overveldende suksess.

My First tooth (UK)

Teglverket, 00.00 – 00.45

My First Tooth er en kvartett fra Northampton i England som leverer alternativ indiefolk i klassen Arcade Fire og Beirut og som uten skjemsel også kan sammanelignes med mer klassisk britisk folkrock som Levellers og The Waterboys. Musikken deres er blitt beskrevet som «a punch to the gut and a kiss on the cheek with their brand of indie-folk/alt-country».

Bandet har turnert nærmest uavbrutt I hjemlandet de siste par årene, blant annet som support for Noah & The Whale, som i disse dager seiler opp som det nye store navnet på den britiske indiefolk-scenen. NME beskrev karakteriserer My First Tooth live som “unmissable”.

The Cubical (UK)

Teglverket, 01.00 – 01.45

Merseybeatens nye fanebærere har de blitt kalt, de fem garasjerockerne fra Liverpool som returnerer til Bergen for igjen å dra publikum ned i kjelleren for en mental filleristing Nick Cave verdig. Musikken er bekmørk, beinhard, angstbitersk og dunster av whiskey og sigaretter fra i går kveld. I det 60-talls-psykedeliske lydbildet gir vokalist Dan Wilsons raspete stemme og sprø fremtoning åpenbare nikk av anerkjennelse til nylig avdøde Captain Beefheart og hans Magic Band, og om Tom Waits har det blitt sagt, om enn noe spøkefullt, at han bør se seg over skuldrene.

Kritikere verden over har nemlig fått øynene opp for bandet, som er noe av det mest spennende Liverpool har avlet opp på årevis. I Norge ble debutalbumet Come Sing These Crippled Tunes godt mottatt – blant annet av Musikknyheter.no, som serverte en 9/10 og omtalte det som «et skremmende godt album» og et av de beste i 2009.

Disasteradio (NZ)

Teglverket, 01.15 – 02.00

Disasteradio er Luke Rowell fra Wellington, New Zealand og en briljant datamaskin. Disasteradio kombinerer popmelodier og elektronikk. Etter å ha herjet undergrunnsmiljøet i hjemlandet i en årrekke fikk Disasteradio en hit i 2007 med albumet “Visions”. Siden har han turnert mer eller mindre non-stop over hele verden.

I år er Disasteradio klar med oppfølgeren til “Visions”. Det nye albumet heter “Charisma” og har ifølge Luke Rowell selv flere potensielle hitsingler. Med låttitler som singles “No Pulse”, “Drop the Bomb” og “Gravy Rainbow” og med en artist som lister Sparks, Kraftwerk, Devo, Pere Ubu, Ariel Pink og Add N To (X) som sine favorittband er listen lagt.

Final (DJ-set)

TBA, 01.15 – 02.00

FINAL er en 23 år gammel produsent, remixer, artist og DJ – Magnus August Høiberg fra Halden/Oslo. Magnus har remikset blant andre Classixx, Lindstrøm & Christabelle, Mathias Eick og Jaga Jazzist, og er straks ferdig med sin debut-EP.

Sjekk ut Bergenfest.no for mer informasjon.

Ta forbehold om at enkelte lokaler kan være fulle. Det er ikke mulig å få refundert sin Helhus-billett.

CC: 50 kr, eller dagspass 30/4

For info om vergeordning på Kvarteret, klikk og les mer her.