• Big_jonasalaska Jonas Alaska + support: Odd Martin SkÃ¥lnes

Jonas Alaska + support: Odd Martin Skålnes

3. februar 2012

Teglverket, Det Akademiske Kvarter

CC: 150 + avg. / 120 + avg. (BT-kort)

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT, MEN BILLETTER VIL BLI FRIGJORT DERSOM RESERVERTE BILLETTER IKKE HENTES INNEN HENTEFRISTEN.

Det er ingen overdrivelse å kalle Jonas Alaska for Norges store singer/songwriter for tiden. Etter at han kom med singelen «In the backseat» i sommer, har den vært å høre på radio jevnlig. I september kom han også med sitt selvtitulerte debutalbum, og nylig ble han nominert til Spellemannpris i hele tre(!) klasser – «Årets tekstforfatter», «Årets mannlige artist» og «Årets nykommer», hvorpå sistnevnte ble med han hjem! Han har også spilte på by:Larm, Øya- og Slottsfjellfestivalen.

Alaska, eller Aslaksen som han egentlig heter, kommer fra Åmli i Aust-Agder og har nylig studert to år ved LIPA (Paul McCartney-skolen, journ.anm.). Han er lillebroren til Thomas Aslaksen, kjent som trommeslager i bandet til Thom Hell og som var med å starte bandet Pow Pow i 2005. Han blir gjerne sammenlignet med storheter som Bob Dylan, Paul Simon og John Lennon, men selv om referansene ligger der, har han i aller høyeste grad sitt eget særpreg.

Albumet hans består av 10 egenskrevede låter, stort sett forfattet og komponert de siste to årene, hvor innholdet blander mellom hjerteskjærende viser, ballader med fengslende harmonier og uptempo-låter med elementer av americana, folk og pop. På albumet hadde han også med seg Thom Hell, Marit Larsen, Thomas Aslaksen, Martin Horntveth, Even Ormestad, David Wallumrød, Marius Graff, Audun Borrmann, Marcus Forsgren og Vera Øian.

Support: Odd Martin Skålnes

Som både vokalist og låtskriver i The Alexandria Quartet har Odd Martin Skålnes de siste årene gjort seg bemerket i både innland og utland. Da TAQ for tiden har en lengre pause, har han begynt å skrive låter til sitt etterlengtede soloprosjekt. Selv om det ofte er den særegne stemmen til Skålnes som blir trukket frem som en av hans sterke sider, er det alltid låtskrivingskunsten som har vært hans største fokus. I Oktober dro han derfor til Berlin for å samle inspirasjon og å skrive nye låter. Turen førte bl. a. med seg et spennende samarbeid med kollega og Travis-frontmann, Fran Healy. Skålnes besitter en mengde melodisterke og fengende låter og i sitt akustiske utrykk kan det enkelt trekkes paraleller til både Crosby, Stills, Nash & Young og Big Star, såvell som Thom Yorke og Ryan Adams.

Innspillingen av hans første soloalbum er allerede i gang og smakebiter kan forventes løpet av 2012.

Billetter kan hentes på Apollon i Nygårdsgaten, i billettluken til Grieghallen og 7-eleven og Narvesen landet rundt. Billetter i salg på Billettservice fra og med fredag 23. desember.