• Big_talibkweli Talib Kweli (US) + support: Prop Dylan

Teglverket, Det Akademiske Kvarter

370 + avg.

Kjøp billetter her

Billettene kan hentes på 7 Eleven, Narvesen, Apollon og Grieghallen.

Det er ikke å ta munnen for full å hevde at Talib Kweli er en av verdens beste rappere. Både blant musikerne selv og publikum har Kweli en stor stjerne. Storheter som Jay-Z og 50 Cent har tidligere trukket frem Talib Kweli som sin favoritt-rapper.

Talib Kweli har det som skal til: intelligente tekster, gode og varierte låter, samt solide samarbeidspartnere på produksjonsfronten. I sum gjør det ham til en av de viktigste hip-hop artistene i vår tid.

Talib Kweli er et kjent navn for alle med et hjerte som banker for hip hop. Brooklyn-rapperen promoteres ofte med merkelappen “conscious rapper”, en fellesbetegnelse for hip hop hvor tekstene fokuserer mer pÃ¥ sosiale problemer i samfunnet enn de mer stereotypiske lÃ¥tene om rumper og juveler. Ufortjent er det nok heller ikke, med en universitetsutdannelse og to foreldre som begge er professorer har Kweli opparbeidet seg et rykte som en av New York-scenens fremste nÃ¥r det kommer til oppegÃ¥ende, politisk orientert rap.

Siden den offisielle platedebuten hans pÃ¥ Moods’ “Doom” fra 1997 har han gitt ut en rekke soloalbum, to album under navnet Reflection Eternal (Talib Kweli + DJ Hi-Tek), ett album sammen med Stones Throw Recordsʼ eksentriske genistrek, produsenthelten Madlib, og en sertifisert klassiker sammen med Mos Def under gruppenavnet Black Star.

Med 2004-utgivelsen “The Beautiful Struggle” leverte Talib Kweli ett av de sterkeste hip-hop albumene noensinne. Med gjestevokalbidrag fra Common, Anthony Hamilton og Mary J. Blige og produsenthjelp fra blant annet The Neptunes og Kanye West. Her pÃ¥ berget kvitterte VG med terningkast seks og kalte det ”en ren Ã¥penbaring av et album” i sin anmeldelse.