• Big_ondt_blod Ondt Blod
  13
  apr

  Ondt Blod

  13. april 2018

  Kl. 21:00

  Teglverket

  180

  13. april 2018 inviterer vi til konsert med ONDT BLOD på Det Akademiske Kvarter!

  9. mars er Ondt Blod tilbake med sitt andre album, ”Natur” på plateselskapet Fysisk Format! Natur er nordnorsk punkrock med samiske røtter, hvor hardcore og metall møter frekk frihetsrock, bjørnen møter Pet Sounds.

  Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er ”Natur” et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering. ”Natur” hyller menneskenaturens flere sider, fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med ”Natur” at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene.

  ”Natur” er spilt inn i Caliban og Cantus studio i Oslo. Produsert av Yngve Andersen fra Blood Command, med hjelp fra teknikerne Ruben Willem (kjent fra artrock/nekropunklegendene i Haust) og Simon Jackman. Jackman har også mikset utgivelsen. Plata gjestes av Lauritz Lyster Skeidsvold, som trakterer en frekk yachtsaksofon på ”Storma”. Den samiske popstjerna Ella Marie Hætta Isaksen fra elektropopgruppa ISÁK bidrar også, blant annet i joikeduett på avslutningssporet ”Giron”.

  Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har Ondt Blod vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare.

  Ondt Blod tar skiva ut på veien våren 2018. Ondt Blod er allerede utnevnt til Nord-Norges stolthet, og gleder seg til å kolonisere resten av Norge gjennom 14 datoer fra februar til mai.

  2. – 3 Februar: Trondheim Calling, Trondheim
  22. – 23. Februar: Barents Spektakel, Kirkenes
  08. Mars: Ludo, Harstad
  09. Mars: Driv, Tromsø
  10. Mars: City Scene, Alta
  16. Mars: Østsia, Kristiansand
  24. Mars: Rock Mot Rus, Andenes
  13. April: Kvarteret, Bergen
  14. April: Tou Scene, Stavanger
  20. April: Parkteateret, Oslo
  03. Mai: Dama Di, Bodø
  05 Mai: BråK, Mo i Rana