• Big_i_am_k_19_jan I AM K & Simen Lyngroth + support Molton Moon
  19
  jan

  I AM K & Simen Lyngroth + support Molton Moon

  19. januar 2018

  Kl. 20:30

  Teglverket

  120 (100 ved forhåndskjøp)

  I am K og Simen Lyngroth er to av Sørlandets mest lovende navn. I vinter legger de ut på miniturné sammen og 19. januar kommer de til Kvarteret!

  I am K:
  Kritikeryndlingene i I am K ble i januar utnevnt som en av fem band NRK P3 har mest troen på i 2017. Med en symbiose av pop, rock og elektronika har Kristiansand-bandet begynt å få masse oppmerksomhet fra både inn- og utland. Etter konserten deres på Spotfestivalen i Danmark i fjor skrev internasjonale Clash Magazine at de mente I am K kom til å ha et av Europas største hit-album over de neste årene. De har spilt land og strand rundt, blant annet på Musikkfest Oslo, Norwegian Wood og Slottsfjell og sluppet flere låter som har fått tung radiorotasjon. Videoen til en av vårens singler, “Stars” kom i august og fikk raskt over 20 000 views, og i høst drar I am K endelig ut på turné igjen hvor de besøker en rekke norske byer.

  Simen Lyngroth:
  Simen Lyngroths musikk utforsker skjæringspunktet mellom et organisk og et elektronisk lydbilde, og har blitt beskrevet som “impressively polished yacht-rock” av Clash Magazine. Selv om han skildrer temaer som sjalusi, angst, anger på fortiden og bekymringer for fremtiden, skaper den myke stemmen hans en vakker og interessant atmosfære. Han har de siste årene vært en del av bandet Ask som har turnert i Norge flere ganger, spilt på hovedscenen på festivaler som Canal Street og Heimover, vært support for islandske Ásgeir og vært eneste underholdning på Kronprinsparets årlige gjestebud på Skaugum. Etter opptredener på Sørveiv i Norge og SPOT i Danmark signerte Lyngroth nylig platekontrakt med det velrennomerte plateselskapet Apollon Records. I høst kommer debutalbumet “Take All The Land”, som er produsert av Christer-André Cederberg (Eva & The Heartmaker, Honningbarna etc.)

  Som lokal support kommer Molton Moon:

  Molton Moon er melodidrevne indiepop’ere med et hardtslående fundament og jazzy edge. Bandet består av søskenparene Tom André og Joachim Kristiansen, og Astri Linnéa og Thorbjørn Helin. De startet opp høsten 2016, og hadde i det påfølgende året
  fokus på låtskriving og innspilling av bandets debut-EP, «Shúki», som de slapp i august 2017. Fundamenter er fengende melodier, eksperimentelle lydlandskap, gjennomgående groover og innbydende gitarriff.