• Big_hypercollage_ferdig.resized Hypertext + support: Advanced Language
  13
  jan

  Hypertext + support: Advanced Language

  13. januar 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  CC: 110 kroner

  Du har kanskje hørt om skiva «Astronaut Kraut!»? Da er det denne gjengen du hører. Selv om deler av besetningen holder til i Oslo, er det i Bergen det startet, og det er her det meste foregår. I sitt intervju med side2 forteller de at Bergen er bedre på alt! Og da skal det bli godt å se bandet spille på Kvarteret, hjertet av Bergen, 13. januar.

  «(…) Vi var en kameratgjeng fra Haugesund. Da de tre andre kom flyttende etter til Bergen, spurte jeg om de ville starte band. Det virket som en bra ting Ã¥ gjøre. Og det er mange band som har sitt utgangspunkt fra den gjengen fra Haugesund. Odin Staveland fra Vamp, gutta i Alexandria Quartet, Low Frequency in Stereo og Casiokids. For Ã¥ nevne noen. Det er en solid guttegjeng fra Haugesund som Hypertext har opphav i (…)»
  - Side2, 2010

  Bandets første album, Corrente Electro kom ut i 2007, og siden det har de fått med seg noen nye medlemmer, blant annet Susanne Sundfør. De har også bygget øvingslokale, gitt ut en 7-tommer (samt albumet Astronaut Kraut!), og spilt på en rekke festivaler (By:larm, hovefestivalen, øyafestivalen…). Start det nye semesteret med fet konsert sammen med ASF!

  Advanced Language

  Å kalle seg og sitt band for Advanced Language er ikke noe man bør gjøre med letthet, men dette er altså navnevalget til Petter Berge og de fire andre guttene som utgjør dette romskipsrockebandet fra Bergen. Etter hvert som man glir inn i bandets univers, både det musikalske og tematiske, blir det vanskeligere å se hva dette “avanserte språket” refererer til. Det kan være naturvitenskapen og dyrelivet, eller kanskje er det de stadige allusjonene til IDM og elektronisk klubbmusikk. Kanskje er det blekheten og den bitende sarkasmen som tydes mellom linjene. Uansett er bandet godt nok for flere spillejobber i Bergen by, sammen med The Whitest Boy Alive, The New Wine, The Thief og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo er Advanced Language outsideren i en ny bølge av unge, bergenske synthrockere.