• Big_asf_indi ASF INDI: kathinka / Hanne Vatnøy / Litt rik (DJ-set)
  31
  mar

  ASF INDI: kathinka / Hanne Vatnøy / Litt rik (DJ-set)

  31. mars 2017

  Kl. 21:00

  Teglverket // Det Akademiske Kvarter

  Billettpris: 100,- (inkl. billettavgift)

  AKTIVE STUDENTERS FORENING PRESENTERER ASF INDI: KATHINKA + HANNE VATNØY + LITT RIK (DJ-SET)

  Aldersgrense: 20 år (18 med studentbevis eller forhåndskjøpt billett)

  Bergensbølger flommer inn i Teglverket. kathinka & Hanne Vatnøy tar scenen for å gi oss dansbar og levende musikk ment for hjerter i Bergen og ører over hele verden. Den ferske DJ-duoen Litt rik avslutter kvelden med ville rytmer og et deilig dansegulv.

  KATHINKA

  kathinka spiller sånn typisk strandmusikk. Ikke en strand i California, men en forblåst Karmøystrand med måker som skriker og kaldt atlanterhav som det er finere å se på enn å bade i. kathinka kommer til å ta deg med hit. Ingrediensene er litt rock, litt støy, syre og pop – populært kalt shoegaze. Deilig er det i alle fall. Og bandet består av fire eminente Bergens-musikere;

  Vokalist, gitarist og låtskriver Annette Kathinka Servan startet sitt første band på ungdomsskolen, med en produksjon på ti låter per dag og trailerkonserter i skolegården. Siden da har kvalitet tatt over for kvantitet, og bandet kathinka nådde flere høyder med blant annet konsert på By:Larm i 2010. I ettertid ble det relativt stille fra den fronten, men Annette har vært involvert i en rekke musikalske prosjekter de siste årene (medlem i krautrockbandet Hypertext, gjesteopptreden på Major Parkinsons siste album og live-opptredener med Harry’s Gym, for å nevne noen).

  Gitarist Richard Myklebust var del av den tidlige kathinka-besetningen (2008-2010). Han er over middels aktiv som musiker, og har utgivelser med Young Dreams, Datarock og anerkjente The Megaphonic Thrift bak seg. Sistnevnte mottok Spellemannsprisen i kategorien Indie i 2015.

  Trommis Kim Åge Furuhaug har bidratt til flere titalls kjente norske utgivelser, samt spilt for artister som AURORA, Datarock og Lars Vaular. I tillegg til kathinka, trakterer han slagverket også for Bloody Beach.

  Bassist Morten Cederberg var også med i den tidlige utgaven av kathinka, og har spilt i mange andre band de siste årene, senest aktuell med bandet California Games.

  Denne fine kvartetten utgjør kathinka anno 2017.

  https://www.facebook.com/kathinkamusic/

  HANNE VATNØY

  Hanne Vatnøy ble oppdaget i Japan, og platedebuterte der i 2010 med albumet “Me and my piano”. Etter mange turnéer i Japan, har hun fått kallenavnet “The genius from North”.

  Vakker, men sjenert. Erfaren, men ny. Hanne Vatnøy har en unik forhistorie, og har på mange matter allerede levd et langt liv som artist. Allikevel markerer hennes singel “ELYSIUM” noe helt nytt. Veien frem har vært lang og broket, og har tatt Hanne fra teaterscener, via lærerkateter til Japanturneer.

  Da hun fylte 30 år innså hun at livet måtte opp til evaluering. Konklusjonen var at musikken i henne måtte gjenoppdages og redefineres. Resultatet er låter smidd i mørket, som stråler av lys og håp. Singelen ELYSIUM betyr gleden over å ha et håp, og håpet i Hanne lever sterkere enn noen gang. Låten i seg selv gynger seg lekende gjennom et moderne lydlandskap inspirert av artister som Florence & The Machine, Laleh og Susanne Sundfør. Den balanserer elegant på en knivsegg av fengende hooks og nydelige tekstfraser fremført med en sår men håpefull, gnistrende vokal. Singelen ble sluppet på God Morgen Norge 29. Mars 2016, med påfølgende konseptuell videorelase på 730.no.

  Hanne Vatnøy karakteriserer det kommende albumet som et livsverk. Hun understreker at konsertene vil være mer enn en lydopplevelse, og at publikum vil være vitne til et audio- visuelt manifest der historiefortelling, lys og drømmepop vil veves sammen til et konsept med håp som overskrift.

  Med singelen ELYSIUM fødes Vatnøy på ny, og året 2017 blir da hun for alvor tar steget frem i offentligheten.

  https://www.facebook.com/HanneVatnoy/

  LITT RIK ( DJ-set)

  De bergens-baserte bodøværingene kommer for å slippe beats fetere enn rumpa til Kim og villere rytmer enn Shakira kan holde følge med. Med andre ord – en DJ-duo som gjør seg klar til å ta klubbscenen i Bergen med storm.

  For vergeordning sjekk: http://kvarteret.no/arrangere/vergeordningen/