• Big_matilda_omvr Matilda & OMVR // Kvarteret
  24
  mar

  Matilda & OMVR // Kvarteret

  24. mars 2017

  Kl. 21:00

  Teglverket // Det Akademiske Kvarter

  CC: 150,- (eksl. billettavgift)

  Mount i samarbeid med Aktive Studenters Forening presenterer: Matilda & OMVR «Apologize tour» på Kvarteret 24. mars!

  I høst slapp OMVR er Matilda låten «Apologize». En duett som over nyttår var norges åttende mest spilte låt på norsk radio, A-listet på NRK P1 og B-listet på NRK P3. Låten ble trukket frem av NRK P3 som en av fjorårets store musikalske samarbeid. Musikkvideoen til ‘Apologize’ har også fått mye oppmerksomhet; skuespillernykommeren Ruby Dagnall (kjent fra SKAM) spiller nemlig forelsket i en annen jente (Thea Sofie Loch Næss) og i videoen går de gjennom et turbulent kjærlighetsforhold. På «Apologize tour» får man endelig mulighet til å oppleve OMVR og Matilda live både hver for seg og sammen.

  «I høst varmet Matilda og OMVR oss med den nydelige duetten «Apologize», og mye av magien bak låta er nettopp hvor forskjellige stemmer artistene har.» – NRK P3

  «Apologize» er uansett noe av det flotteste vi har hørt på lenge, og et perfekt eksempel på hvor hvor deilig det er når artister pusher den berømte komfortsonen. – 730.no

  Matilda

  Matilda (Matilda Gressberg) er fra Eidskog og er 22 år gammel. Til tross for sin unge alder er hun allerede et etablert navn i musikkens verden. Allerede som niåring begynte Matilda å skrive låter, og har utviklet seg til å bli en habil låtskriver med to album bak seg.

  Matilda sin særegne stemme har en sterk karakteristikk som er vanskelig å beskrive. Legg til et godt øre for solide pop- og singer/songwriter-melodier, blandet med en god dose internasjonal og skandinavisk folk, og vi ender vi opp med en solid stjernepakke av en artist.

  Debutalbumet “A Heart” kom i oktober 2012, og første singelen fra albumet, “When Something Ends”, ble listet på både P1 og P3. En stund lå låta som nummer én på den offisielle radiolisten, og flere uker på topp ti. Matilda slapp sitt andre album “Serendipity” i 2015. Dette var et personlig og hjertefølt album som tok oss gjennom et år i Matildas liv.

  Singelen “Ghost” kom ut i juni, og ble kjapt kåret til “Ukens singel” på P3. På kort tid har den rukket å få over 1,3 millioner avspillinger på Spotify.

  OMVR

  Norges store pop-stemme og R&B/Soul-ambassadør OMVR satte markante avtrykk etter seg under By:Larm i 2014. Etter suksesskonserten på et fullstappet John Dee, og i et enda fullere P3-telt, trillet anmelderskaren femmere på terningen, og skrev at han skiller seg fra mengden med sin «enestående lengsel i stemmen» og at han «fusjonerer det sjelfulle og det klubbete». Siden den gang har han gitt ut flere spennende singler der han stadig har spisset uttrykket og videreutviklet sin musikalske egenart. Toppunktet i denne utviklingen har vi ennå ikke sett.

  OMVR har siden starten i 2014 rukket å samle opp en del haug høydepunkter. Han har også gjort en rekke TV-opptredener som VG-lista, Lindmo, TV2s innsamlingsaksjon (med norske Madden), for å nevne noen. Han har rukket å spille Slottsfjell to år på rad. Slippe 4 singler, 1 duett, 2 samarbeids-låter, som tilsammen teller ca. 10 millioner streams.

  Etter et lengre sykdomsopphold som satte brems for framfarten i en hektisk periode, kom OMVR sterkt tilbake med låta «Bad News» i april 2016. Det siste halve året har OMVR økt frekvensen i studio, og girer opp for slipp av ny musikk i 2017.

  OMVR er en artist og låtskriver i rivende utvikling. Utvilsomt vil neste vinteren og våren inspirere nye, flotte låter fra hans hånd. Den begavede sangeren og låtskriveren forteller at han veldig snart kan dele ny musikk. Og vi kan glede oss ytterligere, for i løpet av våren slipper OMVR sin første EP. Han, og vi, går spennende tider i møte!