• Big_joddski Joddski & Tommy Tee / / Teglverket
  18
  nov

  Joddski & Tommy Tee / / Teglverket

  18. november 2016

  Kl. 21:00

  Teglverket // Det Akademiske Kvarter

  AKTIVE STUDENTERS FORENING PRESENTERER JODDSKI & TOMMY TEE

  Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis eller forhåndskjøpt billett)

  Billettpris:
  – Student: 290,- (eksl. bill.avg)
  – Ordinær: 340,- (eksl. bill.avg)
  http://asf.ticketco.no/joddski__tommy_tee__kvarteret

  For vergeordning sjekk http://kvarteret.no/arrangere/vergeordningen/

  Dørene åpner 21.00


  JODDSKI OG TOMMY TEE ER OLD SCHOOL.

  Overskriften er kanskje den mest innlysende påstanden siden “Beatles solgte et par plater på 60-tallet”, men når de to legendene slår seg sammen, kan du forvente et Old School livefyrverkeri uten sidestykke i norsk hiphop-historie. Joddski er landets diskutabelt viktigste rapper gjennom tidene, og han og Tommy har kjent hverandre siden dinosaurene gikk på jorda, men aldri gjort et prosjekt sammen på denne skalaen. Jordskjelvvarsel.

  Første gang de jobbet sammen var under det sagnomsuste Scandalnavia-prosjektet rundt årtusenskiftet. Det var i de dager Joddski, under navnet Jørg-1, beviste at det gikk an å rappe på norsk for godt med Tungtvann. Sånn rett etter at Tommy Tee og gjengen hans rappellerte ned fra taket i Spektrum og konstaterte at de tok over. Å oppsummere deres respektive karrierer siden norsk rap ble stuereint er det ikke plass til i en kort beskrivelse, men vi kan konkludere med at norsk hiphop ikke hadde vært det den var uten ”Han Far” og ”Gudfaren”.

  Tommy Tee har produsert på flere Joddski-plater før, men denne gangen har de låst seg inne i studio sammen, og kommet opp med samarbeidsalbumet NRS. Plata er skjedd på dogmatisk vis, alt er gjort i realtime i studio. Resultatet er ei spontan plate, og en mer entusiastisk Joddski enn vi har hørt på lenge.

  Joddski og Tommy Tee er Old School er tittelen, og konsertene vil leve opp til det, med et gammeldags ”2 turntables & a mic”-konsept, som man må være i nærheten av 40 for å kunne handtere (ikke verdsette). Showet er en spesialsydd affære, som dypdykker i begges respektive karrierer. Redd for å ikke få ”Bransjehora” eller gamle Tee-klassikere? Ikke frykt, men duoen graver nok dypere enn som så. Tommy har også mikrofon, og med seg har de et par gode gjestevenner fra hver sin side. Det er med andre duket for et par historiske opptredener i ordets rette forstand, når selveste Bygdedyret og hele landets stamfar slår seg sammen.

  SPECIAL GUEST: MAE.

  Mae, også kjent som Opaque, står bak det som ofte omtales som Norgeshistoriens beste plate, “Gourmet Garbage” (2001), og har vært en av drivkraftene bak sagnomsuste Loudmouf Choir. Mae har representert Tee Productions i over 20 år, og har de siste årene gjort seg bemerka med en rekke sterke vers på norsk. Mae er alle rappernes favorittrapper, og er en sjelden mann å se live. Faktisk er det halvannet tiår siden legenden har opptrådt med egne låter live, så benytt sjansen nuh! Og om du tenker at hvis Mae endelig trår ut av skyggene betyr at han har noe nytt på gang, så.. høres jo det egentlig litt logisk ut!

  https://www.youtube.com/watch?v=GXbOxwids-k&index=15&list=PLA194848549F5FCE1

  https://www.youtube.com/watch?v=mTS1Md8u4pI