• Big_helhus_15. ASF Helhus: Divisjonen, Rotvelt, Foammm & Liberty Pop
  15
  okt

  ASF Helhus: Divisjonen, Rotvelt, Foammm & Liberty Pop

  15. oktober 2016

  Kl. 20:00

  Det Akademiske Kvarter

  CC: 50,-

  AKTIVE STUDENTERS FORENING PRESENTERER HELHUS LØRDAG 15. OKTOBER!

  Lineup:

  Divisjonen @ Teglverket
  ASF SUB: Rotvelt @ Speilsalen
  ASF SUB: FOAMMM @ Speilsalen
  STÅOPPJAZZ: Liberty Pop @ Storelogen

  Dørene åpner kl. 21.00, spilletider blir annonsert senere!
  CC: 50,- (Kun dørsalg)
  Aldersgrense 20 år (18 år med studentbevis)

  DIVISJONEN

  Divisjonen ble startet i 2013 og er noe så uvanlig som et bergensband som synger på østlandsk.
  Bandet har tidligere gitt ut bl.a. singelen «Dansar», med Silja Sol på vokal, som var listet på NRK P3. Ole Gunnar Eikeland står bak musikken og produksjonen, og deres debutalbum som ble sluppet tidligere i år er i all hovedsak spilt inn i en liten bod på 2 kvm på Eikelands hybel på Landås.

  Ole Gunnar forteller om en spontan lag-på-lag innspilling i det knøttlille hjemmestudioet, som paradoksalt nok etterhvert resulterte i den store sounden til Divisjonen:

  “Jeg måtte gå inn og ut av studio-rommet som en krabbe; black metal style! Det var kun plass til en person der inne. Såvidt. Det er på en måte skapertrangen og skapergleden som har drevet prosjektet for min del, den spontane trangen til å få en ide på teip før den forsvinner. Noen låter ble laget på to timer, andre tok to år. Nå er platen ferdig, pyntet med fine bilder og trykket på vinyl. Den skal jeg vise til barnebarna når jeg blir gammel, når jeg sitter der i gyngestolen og ser på at de flyr rundt i huset – bokstavelig talt.”

  Som liveband er Divisjonen nå utvidet til 6 medlemmer med bakgrunn fra bl.a. The Megaphonic Thrift, Casiokids, Silja Sol, Alibiet & Kiss Kiss King Kong; Henrik Hellevik, Ole G. Eikeland, Eirik Utne, Einar Olsson, Fredrik Vogsborg og Lars Hammersland.

  Divisjonen slipper singel 7. oktober!

  https://www.facebook.com/divisjonen/
  http://divisjonen.no/

  ROTVELT

  “En Fortapt Bror​” er klar for spiller’n. 14 låter, 40 min og 28 sekunder med melodisk norsk punk rett ut av bonkersen Cantus Studio i Oslo. Det er rått, det er energisk, det er lekent og tight sammensatt, det er avgrunn, det er norsk undergrunn og det er ekte DIY helt ut til plekterfinger’n.

  Rotvelt skyter melodiøse rockrop fra hofta med referanser fra britisk punk og gammel hardcore, og gir deg “in your face”­opplevelse av den gamle skolen hvor alt fancy stuff har blitt fjernet til fordel for musikken.

  3 år har gått siden Oslo­trioen Rotvelt ga ut sitt første album “En Dårlig Dag Å Dø​”. Nå slippes det andre albumet “En Fortapt Bror​”. Singlene Kråkenes Ting​ og Hvert Gatehjørne​ har gitt oss en smakebit fra albumet, og bidro blant annet til at Rotvelt ble booket til hovedscenen til Spydeberg Rockefestival og klubbdagen til Øyafestivalen. 9. September er det release party for En Fortapt Bror​ på Krøsset i Oslo, mens albumet er i salg fra 15. september.

  https://www.facebook.com/rotvelt/

  FOAMMM

  FOAMMM er Norges siste tilskudd til en allerede stolt tradisjon av slørete drømmepop og shoegaze-indie på 2000-tallet. Med lomma full av Ride, My Blood Valentine og Swervedriver har denne pur unge gjengen allerede markert seg som en av Norges aller mest lovende grupper.

  Ledet an av vokalist, gitarist og låtskriver Chiara Cavallari spiller bandet i det ene øyeblikket fløyelsmyk og spøkelsesaktig popmusikk og i det neste klemmer de til med styggvakre støyende tepper av lyd som kiler nytelsessentret av hjernen og elektriske ilninger nedover ryggen.

  26. august slapp FOAMMM debut EPen “Dive into the FOAMMM” på Sheep Chase Records. Sjekk den ut her: http://www.sheepchaserecords.com/dive-into-the-foammm-ep-out-now
  https://open.spotify.com/album/4fmC1Wc07soaIySV9LAWQo

  https://soundcloud.com/foammm
  http://www.nrk.no/urort/Artist/FOAMMM/default.aspx
  https://www.facebook.com/foammmband/

  LIBERTY POP

  Liberty Pop trenger hjelp med å finne sin endelige form! Siden 2013 har jazzkvintetten Liberty Pop vært på leit etter sitt musikalske uttrykk. Denne oppdagelsesferden er fremdeles i gang, og er mulig å vitne på StåOppJazz/Helhus/Kvarteret den 15. oktober. På konserten vil du få høre et representativt utvalg av de 50 låtene de har på repertoarlista si. Kom og gi ris og ros.

  Tancred Heyerdahl Husø, trompet
  Arnfinn Gursli Langesæter, saksofon
  Jonas Flemsæter Hamre, saksofon
  Petter Asbjørnsen, kontrabass
  Cato Furdahl Lyngholm, trommer

  https://www.facebook.com/libertypopband/