• Big_bendik Bendik // Teglverket

Bendik // Teglverket

21. oktober 2016

Teglverket // Det Akademiske Kvarter

Billettpris: 180,- (eksl. billettavgift)

AKTIVE STUDENTERS FORENING PRESENTERER BENDIK

Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis eller forhåndskjøpt billett)

Billettpris: 180,- (eksl. billettavgift)

Dørene åpner 21.00

For vergeordning sjekk http://kvarteret.no/arrangere/vergeordningen/

SE BENDIK LIVE I HØST

– Det har vært en fantastisk festivalsommer, hvor vi har spilt i dagslys, mørke, stekende sol og høljende regn. Nå gleder vi oss til å invitere til konsert i det høstmørket omslutter oss, det kommer til å bli helt magisk, sier Silje.

Kontraster har vært et mektig virkemiddel i Silje Halstensens artisteri siden hun startet Bendik i 2008. Sår men sterk, ekstatisk og traumatisk, storslagen og skjør. Desperasjon og ro. Optimistisk og sønderknust. Bendik er like brutal som livet.

Halstensen var finalist i Urørt-finalen i 2011, og slapp debuten Drømmen gjør meg ingenting like etter, til et unisont imponert anmelderkorps. Nærværet til Bendik i konsertsammenheng har fra første stund vært noe helt eget, og de ble blant annet nominert som årets live-artist hos P3 Gull 2012. Med andrealbumet No går det over, tok Silje og bandet (Simon Dolmen Bergseth, Bendik Kjeldsberg, Jan K. Hovland) oss i 2014 med inn i et mer elektronisk landskap. Lydene ble kaldere, tekstene ble ærligere – publikum gråt og pressen applauderte. Med høy radiorotasjon, terningkast fem fra alle hold, Spellemann-nominasjon og selveste hovedscenen på Øya – var det kke lenger tvil om at bandet tok en velfortjent plass på den norske stjernehimmelen.

Tredjealbumet Fortid ble sluppet i februar 2016, og har tatt musikken til et om mulig både sårere og samtidig massivt nivå. Et maksimalistisk lydbilde, med tekster så traumatiske og hjertelige at det nesten ikke er til å holde ut. Bendik inviterer oss inn fra første taktslag, og det er umulig å forlate henne uten å ha blitt berørt av nådeløsheten i både produksjon og lyrikk.

– Dette har vært et tungt album å lage, men jeg er sikker på at jeg for alltid vil kjenne at det har vært et av de viktigste også. Tittelen «Fortid» er på bakgrunn av at ethvert album er starten på en ny epoke i livet mitt. Jeg håper at dette albumet vil hjelpe meg med å legge de vanskelige hendelsene og følelsene, helt fra epoken etter førstealbumet til nå, bak meg og at jeg endelig vil klare å se fremover, forteller Silje.

Bergens Tidende hyllet henne som en av våre mest spennende vokalister og låtskrivere. Aftenposten kalte det et stilrent oppgjør, og Adressa kaller henne en formidabel liveattraksjon. "Silje Halstensen er en dristig frontfigur og en formidler av sjelden format.” skrev Nordlys til sitt terningkast seks etter sommerens opptreden på Buktafestivalen.