• Big_untitled_design-6 ORAL BEE + YOGUTTENE @ TEGLVERKET
  4
  sep

  ORAL BEE + YOGUTTENE @ TEGLVERKET

  4. september 2015

  Kl. 22:30

  Det Akademiske Kvarter

  150,- (+bill.avg)

  Oral Bee

  Oral Bees første single «Penger» kom ut i år 2000 og førte til at han raskt ble landets mest forhatte rapper med sin pimped out West Coast-stil. Sammen med Big Ice og nevnte Mr. Pimp-Lotion startet han produksjonsteamet Da Playboy Foundation, som har produsert musikk på over 50 amerikanske rap-utgivelser. I 2004 fikk de gullplate i USA for Baby Bash-albumet Tha Smokin Nephew, som inneholdt ”Image Of A Pimp”, en låt produsert av Big Ice og Oral Bee, der Oral Bee er med og rapper på norsk. Gjennom årene har han bygd seg opp en hardcore fanbase via albumene Sånn Vi Putter Det Ned (2001), Still Putter Det Ned (2005), Putter Det Ned As Usual (2009) og samarbeidsalbumene med Big Ice, Pionerer (2011) og Norges Største Playaz (2013). Selvbiografien til Oral Bee, Livet til en norsk boss, kom ut på Kontur forlag i 2013 og ble kalt «Et spesielt stykke norsk kulturhistorie» av Dagens Næringsliv. Boka ble kjøpt inn av Kulturrådet, og den er nettopp utgitt i paperback.
  Albumet Putter Det Ned 4Ever kommer i 2015, men i 2014 har Oral Bee satt henholdsvis radio og internett i kok med låtene «Tennis» og «Jumanji». Oral Bee spiller blant annet på Øyafestivalen i sommer.

  Yoguttene

  Det er både strålende moro og god hip-hop (VG). Med en hyperaktivutgivelsesfrekvens, enestående live-konserter og musikalsk fingerspissfølelse, har bergenserne i Yoguttene har blitt et fenomen innen norsk musikk. «Sånn vi levar» er i skrivende stund listet på P3, og fire av deres EP-er har nådd førsteplassen på den norske iTunes-listen.
  Yoguttene har spilt på festivaler som Roskilde, Slottsfjell og Øya, og de norskspråklige rapperne ble trukket frem som høydepunkter påfestivalen av internasjonale medier som The Line of Best Fit, The Quietus ogDazed and Confused, som mener Yoguttene er «Norway’s next big export». Debutalbumet $vai slippes 8. juni.