• Big_pow_pow_lo_res HELHUS: OSLO
  Pow Pow, Girl Army, SOJ: Eikrem/Jerve Duo
  24
  jan

  HELHUS: OSLO Pow Pow, Girl Army, SOJ: Eikrem/Jerve Duo

  24. januar 2015

  Kl. 22:30

  Det Akademiske Kvarter

  50,-

  24. Januar inviterer vi til et fantastisk flott Helhus med Pow Pow, Girl Army og for STÃ¥OppJazz Eikrem/Jerve Duo!

  POW POW
  Det gikk tre år fra forrige livstegn til Oslo-baserte Pow Pow slapp albumet sitt i oktober. Plata “Pow-Pow” er et resultat av flere endringer for bandet, deriblant at det tidligere instrumentalbandet har tatt bladet fra munnen og synger på brorparten av de svært fengende låtene.

  I tilegg til hovedvokalist/gitarist Sigurd Thomassen og trommeslager Thomas Aslaksen, låner også gjesteartister som Jonas Alaska (for øvrig bror av allerede nevnte Aslaksen), Billie Van og Hans Jørgen Undelstvedt (Heroes & Zeros) sine gullstruper villig vekk på flere av albumets spor.

  Siden sist har bandet også fått ny bassist i Even Ormestad (Jaga Jazzist), og hans musikalske tilstedeværelse har definitivt gitt bandet en ny dimensjon. Ormestad har i tillegg til sin rolle som bassist også fungert som produsent, mens Bjarne Stensli (Harrys Gym) har mixet albumet.

  Albumet er spekket med fengende, smarte og dansbare poplåter, og bandets ekspansive elektroniske palett har blitt om mulig enda mer omfangsrik og interessant. Et eksempel på dette er at i stedet for å lene seg på moderne, digitale løsninger, har Pow Pow oppsøkt folk som synthguruen Terje Winther for å kunne bruke en original Moog Modular synth fra 1969.

  Pow Pow er:
  Sigurd Thomassen – Gitar, synth, vokal
  Per Magnus Gundersen – Synth
  Even Ormestad – Bass
  Thomas Aslaksen – Trommer
  Andreas Rutlin – Synth

  Soundcloud
  Spotify
  Wimp

  Hjemmeside
  Facebook

  GIRL ARMY
  Med bakgrunn fra band som kritikerroste Blood Command, Fjorden Baby! og Social Siucide er dette et hardcorepunk-band som vet hva de driver med. 

  I året som var stod de på scenen under både Kanalrock og Øyafestivalen. De begynte året sterkt på BY:larm, og ga de fremmøtte en hårreisende opplevelse.

  Musikken kan beskrives som intens hardcorepunk med innslag av black metal og trash metal-vibber. De supplerer til den energiske hardcore-lyden med fengende, friske gitarmelodier, noe som gjør den til noe helt eget.

  Med en voldsomt energi på scenen kan du forvente at jentene leverer fra toppen av skalaen.

  Girl Army er
Sigurd Haakaas (Blood Command, Jeroan Drive) 
Yngve Andersen (Blood Command, Jeroan Drive) 
Sondre Haug (ex-Social Suicide) 
Kjetil G Haarr (Fjorden Baby!) 
Bjarte Haugland (Social Suicide, OGAH)

  Urørt
  Bandcamp

  SOJ: EIKREM/JERVE DUO
  Kristoffer Eikrem/Kjetil Jerve Duo er lyden av to jazzmusikere som har kjent hverandre siden tenårene. Sammen spiller de cooljazz-inspirerte låter med et retrospektivt blikk på Lennie Tristano og hans disipler. Melodiens konsept har blitt strekt ut hvor lange linjer flyter i intrikate bølger bestående av åttendelsnoter som glir inn i triolfigurer som gir inntrykk av å flyte uten puls. Improvisasjonene er naturlige forlengelser og utvidelser av melodiene, og tross den tilsynelatende friheten, er de basert på en håndfull utvalgte standardprogresjoner favorisert av Kristoffer og Kjetil. Resultatet er frittflytende, sinnsutvidende musikk av to spennende instrumentalister av en ny generasjon jazzmusikere fra Norge.

  Som utøvere har de spilt i store deler av Norge og Europa, samt gjort turnéer i India og Japan. Plateaktuelle med band som Mopti, Lana trio, Dr. Kay and His Interstellar Tone Scientists, Baker Hansen og Mathias Stubø.

  På StåOppJazz feirer de utgivelsen av albumet Feeling/Emotion

  Sagt om Kristoffer Eikrem/Kjetil Jerve Duo:

  ” The recorded result is now ready for departure, and these two excellent young musicians show that they are more than ready to handle this very difficult subject, with stunning and touching results.” –Torgrim Sollid

  “Uhyre sterkt” –Karl Seglem