• Big_hanne-kolst_-press-1-632x421 HANNE KOLSTØ
  14
  mar

  HANNE KOLSTØ

  14. mars 2014

  Kl. 22:30

  Teglverket

  130,- / 100,- (BT-kort)

  Hanne Kolstø holder frekvensen oppe og gir ut sitt tredje soloalbum på like mange år. Hun beholder også kjernen i sin musikk, det musikalske landskapet der alt er lov: elektronika, støy, kassegitar, loops, råneres bilmotorer og farens brassband i Sykkylven. Det styggvakre uttrykket som har gjort henne til en kritikeryndling og ga henne en spellemannsnominasjon for beste popplate i 2012.

  Stillness And Panic er skrevet og spilt inn med gamle korps- og tangentinstrumenter i hennes barndomshjem og i bedehuset der hun selv startet som solist i barnekoret. Lydbildet er større enn noen gang på en Kolstø-plate men stemmen og tekstene er uomtvistelig kjernen i musikken. Første singel fra albumet ’One plus one makes one out of two’ er listet på NRK P3.

  Denne musikken ble skrevet etter at Kolstø tok noen måneder fri fra sin ellers konstante turné som har pågått de siste årene. Stillheten, og de refleksjoner man gjør på lange fjellturer alene i Sunnmørsalpene, gjenspeiles i svært personlige tekster og i tittelen på plata. Plata er, i likhet med de to foregående platene, produsert av Øyvind Røsrud Gundersen.