• Big_avm-01-foto-emblakaridotterdahleng Alexander von Mehren + Support: Silja Dyngeland
  24
  jan

  Alexander von Mehren + Support: Silja Dyngeland

  24. januar 2014

  Kl. 22:30

  Teglverket

  150,- / 120,- (BT-Kort)

  Alexander von Mehren slapp sin fyrste singel «La Chanson de Douche» i starten av mai månad. Og den vart kjapt plukka opp av utanlandske musikkbloggar som Sterogum og Peel Apart. Låta er henta frå Alexander von Mehrens etterlengta debutalbum «Aéropop», som kjem ut på seinsommaren. Utgivinga har vert eit svært tidkrevjande prosjekt, og er fullsatt med musikalske bidrag frå både nasjonale og internasjonale musikarar. Gjennom dei siste åra har han også frekventert som fast pianist (mm.) i banda til både Sondre Lerche og Nathalie Nordnes, og tatt del i ei rekkje andre utgivingar. På soloprosjektet til Alexander er musikken sterkt inspirert av blant anna library music og filmmusikk frå 60- og 70-talet.

  «La Chanson de Douche» var også den fyrste låta som vart skreven då von Mehren gjekk i gong med innspelinga av albumet. Med sin buktande detaljrikdom og sitt livlege arrangement illustrerer låta godt kva ein kan forvente seg av Alexander von Mehrens komande debutalbum. «Aéropop» vart spelt inn over en femårsperiode i von Mehrens eige studio utanfor Bergen, med musikalske bidrag frå medlemmer av blant anna The High Llamas, Tortoise og Jaga Jazzist, samt lokale strykarar, blåsarar, vokalistar og gitaristar.

  Albumet er miksa av John McEntire frå Tortoise og von Mehren i Soma Electronic Music Studios i Chicago, og mastra av Steve Rooke og von Mehren i Abbey Road Studios i London. «Aéropop» byr på eit friskt og organisk lydbilde – med instrumentallåtar og spor med fransk- og engelskspråkleg tekst.

  Besetning for kvelden blir:
  Alexander von Mehren – vokal, Fender Rhodes, piano, Moog, vibrafon
  Erlend Alm Lerstad – gitar, piano
  Fredrik Drønen – gitar
  Chris Holm – bass
  Kim Ã…ge Furuhaug – trommer
  Marius Erster Bergesen – perkusjon
  Nj̴l Paulsberg Рsynth
  Erlend Hausken – saksofon
  Nathalie Nordnes – vokal

  Videoer fra konserten på Logen:
  http://vimeo.com/77718453
  http://vimeo.com/76514297

  Support: Silja Dyngeland

  Hun er en fremadstormende låtskriver og musiker fra Bergen. Hun skrev sin første låt en tung regnværsdag i 2007 og fikk blod på tann etter et inspirerende låtskrivingskurs med musiker Julian Berntzen.

  I 2011 startet begynnelsen på samarbeidet med produsent og musiker Kato Ådland i studio 5071, og i november 2012 slapp hun den norskspråklige singelen ”Noe” hvor stappfulle lokaler og utsøkte anmeldelser tyder på stor iver og interesse for 23-åringen. Blant andre jublet Bergens Tidende over en ”smellfin” debutsingel, og låten er hyppig blitt spilt på radiostasjoner som Nrk P1.
  Tekstene omhandler alt fra nære følelser, som det kan være lett å relatere, til små og rare historier. Sjangermessig hører hun innunder det hun selv kaller dyngis-pop og begynner å finne seg til rette i et personlig uttrykk med humørfylte låter.

  Nå har 23åringen en debutplate på lur, som straks er klar for å slippes løs.

  Foto: Embla Karidotter Dahleng