• Big_alle_hjemmeside_lan_1 Lyden av Norden
  27
  sep

  Lyden av Norden

  27. september 2013

  Kl. 22:30

  Teglverket

  120,- / 100,- (BT-Kort)

  Atlanter er Jens Carelius og Arild Hammerø sitt nye bandprosjekt. Atlanter spiller rock inspirert av ørkenblues, med en norsk vri og innfallsvinkel, som kanskje best kan beskrives som norsk viddeblues. Foruten Carelius og Hammerø utgjør Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam viddebluesorkesteret Atlanter.

  Arild Hammerø fra bandet forteller selv litt om musikken og albumet: Atlanter har en åpen innfallsvinkel til å spille musikk. Låtene blir ganske forskjellig for hver konsert, og vi unngår å gjøre alt polert og planlagt. Jeg tror alle i bandet trives godt med denne åpenheten, at noe nytt kan skje på hver låt. Vi har fått denne følelsen med på plata også, og det som syr alt sammen er at det meste er basert på veldig tydelige rytmer. Å spille med Atlanter er som å danse rundt bålet, det er en intens energi der. Målet er at publikum skal føle denne energien også, slik at de også blir med på dansen.

  “VIDDE” ble sluppet 15 mars, til mildt sagt stående ovasjoner:

  5/6 VG “Groove, ja. Det er det Atlanter handler om, verdensgroove. Sjekk dem ut!“
  5/6 P3 “Fjellfett! Atlanter pangdebuterer med like deler disiplin og lekelyst.“
  5/6 Aftenposten “Det kalles viddeblues, og er fabelaktig godt laget“
  5/6 Gaffa ”et viddelandskap fylt av rivende rytmer og uventede vendinger…Albumet vokser for hver gjennomlytting”
  5/6 Natt & Dag
  6/7 Groove “en debutskive som låter regelrett storslagent og, unnskyld uttrykket, fett som faen.”
  8/10 Musikknyheter ”Atlanter har gitt ut en glimrende debutskive.”
  5/6 Bergens Tidende “en gjeng uhyre dyktige musikere som klarer å kombinere rik musikkforståelse med lekenhet og formidlingslyst. De har jobbet frem et musikalsk særpreg…Resultatet er en dirrende, stemningsfull og luftig rock”
  5/6 Romsdals Budstikke ”Vi kan bare stille oss opp i hyllestkoret, Atlanter blir et av navnene når musikkåret 2013 skal gjøres opp.”
  5/6 Haugesunds Avis ”Lovende debutband”