• Big_aeropop Releasekonsert - Alexander von Mehren - Aéropop
  28
  aug

  Releasekonsert - Alexander von Mehren - Aéropop

  28. august 2013

  Kl. 20:30

  Logen

  150,-

  Alexander von Mehren er en 29 år gammel pianist, låtskriver og produsent fra Bergen. Det svært etterlengtede debutalbumet «Aéropop» slippes 23. august, er produsert av von Mehren selv og ble spilt inn over en femårsperiode i von Mehrens studio, The Guestroom, før det ble mikset av John McEntire (Stereolab, Tortoise, The Sea and Cake) og von Mehren i Soma Electronic Music Studios i Chicago og mastret av Steve Rooke i Abbey Road Studios i London.

  Onsdag 28. august er det klart for releasekonsert med Alexander von Mehren i Bergen på ærverdige Logen Teater. Der skal han endelig presentere albummaterialet på scenen, akkompagnert av et solid åttemannsorkester og strykere. Studio- og konsertversjonen av von Mehrens prosjekt representerer to forskjellige musikalske uttrykk, hvor det orkestrerte og luftige uttrykket man hører på albumet står i kontrast til den mer rytmiske og temperamentsfulle livevarianten av prosjektet – men i begge tilfeller står arrangementer og dynamikk i sentrum.

  Musikken er særlig inspirert av britisk, fransk og italiensk «library music» og filmmusikk fra 60- og 70-tallet, og albumet byr på et friskt og organisk lydbilde innen den alternative popsjangeren, elegant presentert gjennom låter med fransk- og engelskspråklig tekst i tillegg til livlige og varierte instrumentållåter.

  von Mehren trakterer de fleste instrumentene på albumet selv, blant annet piano, Fender Rhodes, Moog, vibrafon, bass og trommer, og albumet inkluderer også musikalske bidrag fra medlemmer av The High Llamas, Jaga Jazzist, Orwell og Modular i tillegg til lokale strykere, blåsere, gitarister og vokalister.

  von Mehren selv har klassisk bakgrunn fra Bergen kulturskole og har spilt piano siden han var fire år gammel, men er selvlært innen andre sjangre og på øvrige instrumenter. Ved siden av arbeidet med albumet har von Mehren også bidratt som utøvende musiker, produsent og/eller arrangør på innspillinger av blant andre Young Dreams, Chris Joss, Orwell, Bobby Hughes Combination, Milk, Le Futur Pompiste, The Sheriff, Kreml, Hypertext og O. Martin, og han er fast inventar i livebandene til Sondre Lerche og Nathalie Nordnes.

  von Mehren gikk i gang med innspillingen av «Aéropop» sommeren 2005 og var fra starten opptatt av at låtene skulle bære preg av variasjon og detaljrikdom, gjennom varmt orkestrerte og møysommelig strukturerte arrangementer. «Champs-Élysées» var den første låten som ble spilt inn til albumet, men flere av låtene (blant annet «Teria» og «Winter Comes») ble skrevet så tidlig som i 2001, da von Mehren var 16 år gammel. Under innspillingen av albumet ble arrangementer og melodilinjer ofte endret og omskrevet, deler ble forkastet, nye partier ble komponert, og følgelig endret låtstrukturer og instrumentering seg til stadighet. Dette utpregede detaljfokuset og den høyfrekvente eksperimenteringen med ulike løsninger var temmelig symptomatisk for innspillingsprosessen, og de mange ideene utviklet seg sakte, men sikkert mot det ferdige resultatet. von Mehren engasjerte etter hvert sin favorittprodusent, John McEntire, og tilbrakte to uker i Chicago, hvor albumet ble mikset. Deretter tok von Mehren med seg de ferdige miksene til Abbey Road Studios, hvor nevnte Steve Rooke gjennomførte mastringen av albumet.

  «Aéropop» gis ut på 180-grams vinyl, CD og digitalt i slutten av august via Klangkollektivet (Norge), Folkwit Records (Storbritannia), The Control Group (USA/Canada/Mexico) og Rallye Label (Japan).
  Albumslippet etterfølges av utgivelseskonserter i flere norske byer i august og september.