• Big_farmers2 Farmers Market

4. april 2013

Teglverket

150,- / 130,- (BT-kort)

Farmers Market ble startet i 1991 i Trondheim, hvor alle medlemmene var studenter ved Jazzavdelingen på Trondheim musikkonservatorium. Bandet startet som en fri-jazz kvintett, men snart gikk de i en litt annen retning: mot Bulgarsk folkemusikk.

Musikken til Farmers Market er en blanding av bulgarsk folkemusikk, jazz, populærmusikk og humor. Bandet har blitt et av Norges mest populære live band, og har spilt på alle slags scener og festivaler. Første platen ble gitt ut i 1995, og het ”Speed/Balkan/Boogie”. Dette var en live-innspilling fra Molde Jazzfestival, og med på platen var fire gjesteartister fra Bulgaria, to sangere og to folkemusikere.

I 1995 ble også Trifon Trifonov med i bandet. Han er en saksofonist fra Bulgaria, og joinet bandet etter audition over telefon! De lagde et nytt album som kom i 1997, ”Musikk fra hybridene” som fikk mye god kritikk fra flere forskjellige hold i Europa. Etter det kom ”Farmers Market” i 2000, før det var en lengre pause. Ikke før høsten 2008 ble det plutselig et nytt album ”Surfin’ USSR”, det kom så plutselig at albumet ikke var å få tak i før to uker etter release. De vant også spellemann i åpen klasse med dette albumet.

Det siste albumet er fra 2012, og heter ”Slav to the Rythm”, og har også fått strålende kritikker, og er et imponerende verk. ”Dette er hinsides ethvert terningkast. Du kan lytte hvor mange ganger du vil. Du kommer fortsatt til å ha detaljer til gode i denne lavastrømmen av en plate. Gå ikke glipp av den.” – db.no