• Big_chad_valley Chad Valley (UK) + support: b0ka
  21
  feb

  Chad Valley (UK) + support: b0ka

  21. februar 2013

  Kl. 22:30

  Teglverket

  140 / 110 (BT-Kort)

  Chad Valley, eller Hugo Manuell er en musiker fra Oxford, England, hvor han kommer fra det tette kunstnermiljøet. Han begynte å spille inn sanger hjemme på soverommet, før han akkompagnerte sangene med bandet Jonquil. Da Jonquil ble signert til et plateselskap, la han samtidig ut noen av sine solo-sanger på nettet, og de ble fanget opp av blant annet Pitchfork, Vice og Guardian i 2010. Da begynte Hugos solokarriere som Chad Valley, og han gav ut sin første EP. I 2011 kom hans andre utgivelse, ”Equatorial Ultravox” som inneholdt syv sanger, og som fikk en strålende mottakelse fra både kritikere og fans. I 2012 slapp han sitt etterlengtede første full lengde album ”Young Hunger” og siden har han vært på turne.

  ”Young Hunger” er et supert album, som også inneholder flere samarbeid med andre artister, deriblant Twin Shadow, Glasser, Totally Enormous Extinct Dinosaurs og Active Child. Musikken er elektronisk pop, og musikken tar deg med ut i vakre settinger som Active Child er kjent for, og drømmende stemning som band som A-ha eller Alphaville lager, og vokal som matcher musikken perfekt. Som et første-album er denne utgivelsen helt utrolig moden, og ikke minst spesiell med tanke på gjesteartistene som er med. ”Young Hunger” handler om å ha ambisjoner og kraft til å realisere drømmene sine. Chad Valley sier også at han har hentet inspirasjon til platen i de vakre norske fjellene.

  b0ka:

  Det Bergensbaserte bandet b0ka spelar leken og dansbar elektronisk-inspirert musikk med høg tropisk faktor.

  Bandet består av fem gode vener som har kjent kvarandre sidan tidleg barndom. To av dei er proffe jazzmusikerar som også spelar fast saman med Razika og Ytre Suløen. Dei resterande medlemmane har bakgrunn frå den elektroniske klubbscena i Bergen.

  Etter å ha laga musikk saman sidan dei var 14 år gamle, bestemte guttegjengen seg endelig i 2011 for å opptre live saman. Sidan den gong har dei unge musikarane markert seg på mange av dei mest kredible scenene i Bergen og Oslo, og har spelt split-giggar sammen med blant andre Proviant Audio, Annie og Ost & Kjex.

  I Januar 2013 vant b0ka den nasjonale låtkonkurransen 4Sound Demotape, og påfølgande måned blei dei månedens demoband med fem stjerner i Gaffa med låta «Heartbroken City». Denne låta blei satt på rotasjon hos NRK S&F, og er ei av fire låtar som blir å finne på bandets første EP, som vil komme ut i løpet av våren 2013.