• Big_dyst2 Dyst + support: Deathbed Reunion + Void of Sense
  8
  nov

  Dyst + support: Deathbed Reunion + Void of Sense

  8. november 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket (inngang via HÃ¥konsgaten)

  100 kr

  Fra en øygard langt, langt vekk, vest I Noreg hvor regnet regjerer og havet stormer, finnes det et glimt av åpen himmel. Når høstkvelden romer på sitt sterkeste ute, da bør du ta turen til Kvarteret og se vårt Sotrahåp.
  Det er vel ikke alle studenter i Bergen som har hørt om Sotra, og det er nok ikke så rart, for hva gjør man vel der? Å starte et band er et glimrende eksempel. Det er nettopp det guttegjengen i DYST har gjort, og den 28. September i år slippes det et nytt album. Musikken er tung, hard og melodiøs, innenfor sjangerfusjonen metal/punk. Disse gutta er kanskje unge, men de vet hvordan lage fengende musikk, og lage en rungende konsertopplevelse. Da de konkurrerte på kvarteret om plass på fjellparkfestivalen fikk den følgende anmeldelse: «Da kveldens første band, DYST, gikk på scenen og leverte et show som hadde fått gutta Converge til å smile litt fra bakerst i lokalet, grep jurymedlemmene nervøst rundt penn og papir, og svelget ned en skrekkelig forutanelse om at det kom til å bli utrolig vanskelig å finne bare ett band å premiere når kvelden var omme. DYST la lista…»
  DYST vant også 25 000 kroner, og spillejobb på 5071 festivalen i 2010 med enstemmig samtykke av juryen. Utenom det har de vært å sett på Hulen, Garage, Kvarteret tidligere, samt spillejobber i til dømes Nederland. Liveshowet er ikke til å gå glipp av med andre ord! 5071 skrev følgende: «Med kjappe riff og en bassist som brukte all sin tid på å flørte og lekesloss med publikum merket man at dette er et band for fremtiden. Etter bare en og en halv sang ble vokalisten liggende på scenegulvet mens bandkollegaene hoppet rundt og over han. 5071.no kan definitivt bekrefte at New York hardcore endelig er kommet til Sotra.»
  Så kom i Sotrastemning, få ut høstens aggresjoner, og slå deg løs på DYSTs konsert på kvarteret. Judges and Butchers slippes kort tid før, så her blir det nok nytt materiale å høre.

  Bandet består av vokalist Joakim og trommeslager Lasse som startet det hele, og som oppigjennom har fått med seg riffmaker Marcus Jørstad, Johannes Isaksen på de emosjonelle lyse refrengtonene og Snorre Musika på bass som utgjør stabilititeten i bandet.

  MySpace
  Urørt
  Anmeldelse
  Musikkvideo: Judges and Butchers