• Big_uten_navn AKKS 30 Ã¥r!
  19
  okt

  AKKS 30 år!

  19. oktober 2012

  Kl. 18:30

  Kvarteret

  100,-/80,- (80,- for AKKS-medlemmer, og studenter)

  AKKS fyller 30 år og det skal selvsagt feires! Den 19.oktober smeller vi til med jubileumskonsert på Kvarteret. I samarbeid med ASF har vi satt opp et program med noen av byens fineste artister og band.

  18.30 Vi inviterer alle på bursdagskake og noe boblende i glasset i Grøndahls.

  20.30 Ã…pning ved Gunnar Bakke fra Bergen kommune

  Konsertprogram:
  The Megaphonic Thrift,
  Anja Elena Viken
  Havarikommisjonen
  Thea Hjelmeland
  Merethe Soltvedt
  Stochastics
  Funky Penguins

  Etter konsertene tar Sissy Wish, for anledningen DJ Fish, over og spiller festmusikk til den store dansegulvmedaljen!

  The Megaphonic Thrift, Teglverket 00:00
  The Megaphonic Thrift har i flere år ligget i toppskiktet av hva den nye norske musikkscenen har å by på. Med to kritikerroste album og en rekke utenlandsturneer i bagasjen, har de begeistret både kritikere og publikum med sin melodiske støyrock, ispedd solide doser shoegaze, kraut og psychedelia. Årets selvtitulerte album har trillet seksere og ble i NRKs Lydverket omtalt som ”genialt snekret støyrock”.

  Anja Elena Viken, Teglverket 22:30
  I etterdønningene av den siste store Bergensbølgen kommer Anja Elena Viken. Den tjue år gamle jenten fra Fantoft skriver låter om snuten, om gatekamper, om å miste kredibilitet og om alt hun hater. Tøffe gatesmarte tekster, kombineres skamløst med fryktelig fengende melodier. Hennes første singel ble radiolistet på P3, og selv med bare en håndfull liveopptredener kaller Bergensavisen henne for årets beste overraskelse.

  Havarikommisjonen, Teglverket 23:15
  HavariKommisjonen så livets lys i 2007, og ønsket å hedre bergensrocken fra åtti- og nittitallet. Med tiden har det musikalske uttrykket blitt hardere og i dag spiller HavariKommisjonen musikk med begge beina plantet bredt i rocken. Tekstene er fremdeles på bergensk, men kompet er blitt tyngre og gitaren sintere. Våren 2011 slapp bandet debutalbumet ”Falsk forklaring”.

  Thea Hjelmeland, Teglverket 21:30
  Thea Hjelmeland vant i sin tid Eggstock-festivalen i Bergen og høstet lovord fra alle kanter. Hun beskriver musikken sin som blå, akustisk pop, med utgangspunkt i hennes vokal. Hun vokste opp med blues og soul, men lytter og til flamenco og fado, balkan- og bollywoodmusikk så vel som glatt r&b i sin søken etter inspirasjon. Debutalbumet “Oh, the third..” ble sluppet i februar 2012, og med seg på scenen har hun utallige gamle, skjøre instrumenter fra alle verdens kriker og kroker, som mandolin, banjo, gitar og ukulele.

  Merethe Soltvedt, Grøndahls 22:00
  Merethe Soltvedt sin første jobb var i øvingslokalene hos AKKS på slutten av 90-tallet. Nå er hun tilbake, ikke for å skifte trommeskinn, men for å opptre på AKKS sitt jubileum. Merethe har vært med på mange prosjekt som musiker, stemmen hennes kan ofte høres på TV2s vignetter, og singelen ”In Your Arms” ble brukt i promosammenheng for programmet Sporløs i fjor. Etter et lengre opphold, i det hun kaller ”musikkhimmelbyen” Los Angeles, er ny plateinnspilling i fokus, og vi blir kanskje de første til å få noen smakebiter av det kommende albumet.

  Stochastics, Grøndahls 21:00
  Stochastics er intet mindre enn vinnerne av Eggstock-festivalen 2012. Juryen mente at de umiddelbart kunne høre at musikken deres ville gjøre seg bra på plate, og nå skal de i studio til leverandør av en av hovedpremiene, Bjarte Ludvigsen i Tinnitus Recordings. Musikken deres er i stor grad vokaldrevet, og med vakre vokalharmonier synger de sterke og underfundige historier om merkelige personligheter og forvirrende hendelser, som regel med en humoristisk vri.

  Funky Penguins, Teglverket 20:30
  Funky Penguins deltok også på Eggstock-festivalen 2012. Selv om de ikke fikk noen pallplassering imponerte de juryen og tok med seg hjem både prisen for beste bassist og beste vokalist. Med en rå energi, og funk og rock i gode doser, sjarmerer de publikum, og er det perfekte bandet til å starte festen!