• Big_uten_navn Maria Solheim + support: Stochastics
  2
  nov

  Maria Solheim + support: Stochastics

  2. november 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket

  130,- / 100,- (BT-kort)

  Maria Solheim (29) ble oppdaget av en omreisende pianist som 15 åring, fikk platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted som 17 åring og har siden det gitt ut fire kritikerroste album. Hun har også blitt nominert til to spellemannspriser.

  Hennes musikk innebefatter både klassisk pop og psykedelisk 70-tallsinspirerte arrangementer. Hun er ikke redd for å eksperimentere, og dette gjør at hver plate viser nye sider av hennes musikalske vokabular.

  Maria Solheim har turnert Europa og Asia, og har også gjort flere samarbeidsprosjekter med andre artister. Blant annet med Minor Majority, Silver og Folk og Røvere. Hun var også en av artistene som ble plukket ut til å være med på Kronprinsesse Mette Marits salmeplate i 2008.

  Høsten 2009 gav Maria Solheim ut sin første norskspråklige single. Dette ble til en duett mellom henne og Hans Erik Dyvik Husby aka Hank Von Helvete. Singelen solgte til dobbel platina og var Norges mest solgte singel i desember 2009.
  Maria Solheim er etter fire års pause endelig i gang med sitt femte studioalbum,
  Med ny produsent og med nytt plateselskap fortsetter hun reisen sin mot et underfundig poplandskap.

  Stochastics:

  Stochastics er en kvartett bestående av Ingri Clark, Vilde Mæhlum, Christian Fonneland og Kai Worley. Gruppen har eksistert i forskjellige inkarnasjoner siden 2010, men fant sin nåværende form i juni 2012 da de vant Eggstock-festivalen. Musikken de spiller er en form for avbalansert akustisk pop med sterke melodier og interessante harmonier.
  Facebook

  Billetter selges på Apollon og Billettservice