• Big_sweden Sweden + support: California Games
  7
  sep

  Sweden + support: California Games

  7. september 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket

  CC: 120 kr / 100 kr (BT-Kort)

  Billetter kan kjøpes på Billettservice eller på Apollon.

  Sweden lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. Sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

  Kjernen i sweden er Christian Spro (Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge ut med kompiser på andre siden av grensa. Det er som om Andreas Mattsson skulle ringt på og spurt om du vil være med på pub, som om Brainpool skulle spille gig på den lokale klubben, og som at Starmarket nettopp har gitt ut skive.

  Men Sweden er ikke bare er opptatt av gamledager. De er like opptatt av å utvikle soundet sitt, som de er av nostalgi. Vokalen til Christian Spro har en sårhet i seg som får deg til å bli glad i fyren, og umiddelbarheten til låtene på «Under The Sycamore Tree» gjør deg urovekkende glad. Og det har aldri vært feil å være glad. I alle fall ikke på denne måten!

  Plata ble spilt inn i Stockholm i Studioet til Pelle Gunnerfeldt (Fireside) og gutta i The Hives, og i studio Riddarborgen hvor bla. Evan Dando, Hellacopters, Sahara Hotnights, Refused og Last Days Of April har vært. Du kan nesten si at de kom hjem…

  California Games

  California Games er et nytt fuzzpopband fra Bergen, med alt det innebærer.
  Musikken bærer preg fra både 90-tallets vestkyst, Mascis og UK sine støyforsøk. Bandet har spilt inn første runde med låter i Grieghallen i sommer. Dette blir spennende!

  Bandet består av erfarne musikere som:
  Morten Cederberg (Gilded Lines, Cederberg, Kathinka)
  Eirik Utne (Casiokids, Kiss Kiss King Kong)
  Raymond Tungesvik (Dig Deeper, Gilded Lines, Unknown Joe)
  Jørgen Knutsen (Dig Deeper)