• Big_lindstrom Lindstrøm + support: Bjørn Torske
  4
  mai

  Lindstrøm + support: Bjørn Torske

  4. mai 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  CC: 120 / 95 (BT-kort)

  Den plateaktuelle, norske elektronikamusikeren og -produsenten Hans-Peter Lindstrøm, bedre kjent som kun «Lindstrøm», returnerer til Teglverket fredag 4. mai!

  Under oppveksten, hørte han aldri selv på elektronika, men pop og rock generelt, helst fra 60-, 70- og 80-tallet, hvor han henter inspirasjonen sin fra. Han spilte piano i et ghospelkor og Hammond-orgel i et Deep Purple tribute band i 20-årene mens han enda bodde i Stavanger, men ble etter hvert lei av musikk og flyttet til Oslo for å studere litteratur. Det tok ikke lang tid før lengselen etter å lage musikk tok overhånd, og snart hadde han kjøpt sin første sampler og lærte seg å lage skikkelig elektronika. Resten er historie.

  I løpet av de siste årene har han gitt ut et et 20-talls EP-er, remikser og bidratt på en relativt god håndfull internasjonale samleplater med elektronisk musikk. Hans egne utgivelser er i all hovedsak utgitt på hans eget plateselskap, Feedelity Recordings, som han startet i 2002.

  Han har vunnet hele tre Spellemannspriser i kategorien elektronika – i 2006 for plata «It’s a Feedelity Affair», i 2008 med albumet «Where You Go I Go Too» og i 2010 sammen med Christabelle for albumet «Real Life I No Cool». I februar kommer han med albumet «Six Cups of Rebel».

  Support: Bjørn Torske

  Bjørn Torske er endelig tilbake med “Kokning”; et nytt album ute på det respekterte, norske plateselskapet Smalltown Supersound. Dette plateselskapet har mye av æren for at Norge ses på som en foregangsnasjon når det gjelder alternativ musikk, med Jaga Jazzist som fanebærer for en skrudd, norsk musikvirkelighet som Smalltown har fått frem i lyset. Torske har på sin side, gjort det han gjør i over 15 år. Med singler på 90-tallet som vekket utenlandsk interesse, gjorde han for alvor et gjennombrudd med “Nedi Myra” som ble utgitt på Ferox. Senere kom albumene “Trøbbel” og “Feil Knapp”. I mellomtiden har han også markert seg som en av Norges særeste live-artister: Man har aldri visst hva man får på scenen. Utkledd i kostymer med band, eller hva med å stå på en heisekran som går opp og ned mens han spiller?

  Det er godt mulig Torske har lagt dette bak seg, med hans seneste album har han igjen vendt blikket – i dyp konsentrasjon – mot moderne, norsk dansegulvhistorie og da spesielt æreaen til det legendariske utestedet Jazid. Med termen “skranglehouse” har han søkt å definere hva han driver på med. dette har igjen ført til et konsentrert, ment enkelt live-oppsett som består av flere maskiner som gjør livsnødvendige oppgaver og som har fått et publikum i hele Europa til å danse. Blant annet høstet han rosende omtale etter en konsert på årets Sónarfestival i Barcelona, og nå venter også en Japanturné.

  “Kokning” er hans første album på tre år, etter at “Feil Knapp” imponerte over hele verden, med strålende kritikker i alt fra Resident Advisor, Pitchfork og FACT. Sistnevnte tok like gjerne dette nydelige og subtile albumet med på deres liste over forrige tiårs beste utgivelser! Bjørn Torske er ikke en person som overøser publikum med konserter, og få vet hva han har kokt opp denne gang. Alt vi vet er at vi får noen svært så kapable medmusikanter på scenen; og god stemning.