• Big_razika Razika
  28
  okt

  Razika

  28. oktober 2011

  Kl. 22:30

  Teglverket

  CC: 150 kroner

  Razika består Razika av 19 år gamle Marie, Maria, Marie og Embla fra Bergen. Og selv om det ikke et er ikke lenge siden de stod med artiumpapirene i hånden, har de likevel rukket å spille over 100 konserter rundt om i Norge med enkelte avstikkere til utlandet.

  Bandet har gitt ut to 7″ og deres siste for Smalltown Supersound ble utgitt høsten 2010 og fikk strålenede omtale av Rough Trade i London som skrev: “Razika are four 18 year old girls from bergen who’ve sweetly stumbled upon a killer mix of slits-style get-up-and-go, ultra catchy pop-hook mayhem and a shamble-punk attitude which makes this, their debut 7″, infinitely irresistible. they’ve also thrown in a dollop of 2-tone stolen from that label’s best 45s but shot through with power-pop veins. it’s a sound that speaks of pre-internet basement parties, raiding charity shop bins for threads to impress someone no good for you and living each day like it’s the last one of summer.”

  Musikken til Razika er en kompromissløs blanding av indie, ska og punk, og med sine rett fra levra tekster, på både engelsk og norsk, har de fått en stor fanskare både i inn- og utland. Bandet selv sier de er inspirert av norsk punk og nyveiv fra 80 tallet med band som Program 81, Elektrisk Regn og The Aller Verste (de gjør og en fantastisk cover av Pussycats låten “Why Have We To Wait” fra 1968). Men her er også referanser til Slits, Suburban Lawns, Marine Girls, Raincoats, riot grrls bevegelsen og den skranglete drømmepopen som kjennetegnet anorak/C-86/Sarah Records scenen i UK på midten av 80-tallet.

  Våren 2011 ble Razikaz debutalbum utgitt i Norge (Internasjonal release er planlagt i August). Singelen “Vondet i hjertet” er blitt en stor blogg favoritt og er for tiden B-listet på NRK P3. Bandet har akkurat kommet hjem fra en stor europaturne med Kakkmaddafakka. Sjefen for Domino Records så Razika under By:Larm og ble så begeistret at han ringte Arctic Monkeys og fortalte om Razika, noe som igjen førte til at Monkeys spurte Razika om de kunne varme opp for dem på deres skandinaviske konserter.