• Big_120days 120 Days + support: Teknopoly
  9
  mar

  120 Days + support: Teknopoly

  9. mars 2012

  Kl. 22:30

  Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  CC: 150 / 120 (BT-kort)

  Nylige omtaler:

  Album of the Month hos Vice Germany
  - http://www.vice.com/de/read/reviews-0000141-v8n2

  Omtale hos emusig
  - http://www.emusic.com/listen/#/music-news/review/album/120-days-120-days-ii

  Omtale
  - http://www.thelineofbestfit.com/2012/02/120-days-120-days-ii/

  Track by Track preview i BigShot
  - http://newsflash.bigshotmag.com/features/18906/

  Ukens album hos Rough Trade
  - http://www.roughtrade.com/


  De fire 19-årige Jonas Dahl, Arne Kvalvik, Kjetil Ovesen og Ådne Meisfjord dannet på høsten i 2001 bandet «The Beautiful People» hjemme i Kristiansund. I 2002 flyttet gjengen til Oslo, og allerede i 2003 var de en av vinnerne av Zoom. I 2004 var de på Zoom-turné og var senere samme år også en av finalistene i kåringen av «Årets Urørt».

  I 2006 byttet de omsider navn til 120 days (tatt fra filmen «120 Days of Sodom» av Marquis De Sade) og høsten samme år slapp de sitt selvtitulerte debutalbum både i Norge, USA og Japan. Med samme album gjorde de seg fortjent til hele to Spellemannpriser i klassene rock og årets nykommer. Oppmerksomheten rundt bandet var enmormt, og utenlandske medier, som blant annet NME, Rolling Stone Magazine og Alternative Press la sin elsk på det norske bandet.

  Hele fem år skulle det ta før deres nest plate dukket opp, men i november 2011 kom altså platen alle hadde ventet så lenge på, «120 days II». Platen fikk god kritikk (6-er av Lydverket/Aftenposten, 5-er i VG/BT/Gaffa/Adressa) og bandet er igjen høyaktuelle med konserter landet rundt. Et naturlig stopp på veien er da Kvarteret.

  Teknopoly (support)

  Teknopoly er en konstellasjon av Bergensere, i all hovedsak fra jazzlinjen ved Griegakademiet. At de gÃ¥r pÃ¥ jazzlinjen bør man for øvrig ikke henge seg opp i, for i følge bandet selv “kjører de indieelektro-løpet fullt ut og lykkes med det”.

  Bandet består av Bård Aarvik, Mats Mæland Jensen, Erik Evja Eikill, Martin Halla, Marte Eberson og Karoline Wallace, og bandleder Marte Eberson er også en del av duoen Machine Birds. Det tok Teknopoly under et halvt år å bli månedens DEMO i BA, og bandet har tidligere vært oppvarmere for Martin Hagfors på Hulen.

  Musikken er en miks av 90-tallets alternativ pop med sammenligninger til Portishead og Blonde Redhead, innehar rytmikken og minimalismen til Steve Reich og er ikke minst fengende og har vakre melodier, inspirert av blant annet Coldplay og Ennino Morricone. Elektronikk på både vokalister, keyboardister, gitarister og tromeslager, lager de et levende og elektronisk lydbile.