• Big_megaphonicthrift The Megaphonic Thrift
  19
  aug

  The Megaphonic Thrift

  19. august 2011

  Kl. 22:30

  Teglverket

  GRATIS for studenter

  The Megaphonic Thrift blir ofte sett på som en del av Bergensbølgen som i stor grad herjet og herjer landet, selv om medlemmene er fra både Kristiansand, Stavanger og Haugesund. Bandet bor til daglig i Bergen, ble startet opp i 2007 og har rukket å spille på en håndfull norske festivaler, blant annet TEIP, RadioNova, by:Larm, Storås og Øya, og de var i tillegg med i Urørt-finalen i 2009. Av utenlandske festivaler har de spilt på SXSW, Roskilde, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahnfestival og Popkomm.

  Richard Myklebust startet dette fremadstormende bandet etter at hans tidligere band, Stereo21, ble oppløst, og fikk med seg Linn Frøkedal og Njål Clementsen fra The Low Frequency In Stereo, samt Fredrik Vogsberg fra Casiokids/Syme. Bandet spiller med trekk fra blant annet Sonic Youth, Velvet Underground, Built To Spill, Guided By Voices og My Bloody Valentine. Rent musikalsk redefinerer de grensene mellom støy og melodi og befinner seg i et skjæringspunkt mellom pop, rock og shoegaze.

  I fjor ga de ut plata «Decay Decoy», og fikk for dette en drøss med kritikerros og toppkarakterer. De returnerer til Kvarteret i høst.