• Big_default Helhus

6. februar 2010

Kvarteret - Helhus

CC: 50

I åpningsuken smeller det til med helhus igjen. For de som ikke kjenner konseptet fra før betyr det at for 50 spenn får du tilgang til hele huset, og får fri inngang til alle konsertene huset har å tilby. Og dette er ikke få! Helhusene er fast innslag hver lørdag hele semesteret. Og på kvarteres første helhus på 3 år holdes det ikke tilbake. Helhuset denne lørdagen er et samarbeid mellom de forskjellige driftsorganisasjonene på huset, og du vil få kulturtilbud fra alle kanter.

Programmet:

- ASF-Sub presenterer: Youth picture of florence henderson.

I speilsalen, kl 01.00

Youth Picture of Florence Henderson spiller lange, drømmende poplÃ¥ter, kall det gjerne post-rock med hint av elektronika, og ble startet opp av journalistikkstudenter i Bodø høsten 2003. Debutalbumet “Unnoticeable in a Tiny Town, Invisible in the City” fikk fremragende kritikker. Panorama ga albumet 6 av 6 og skrev at «gruppen vekker til livs hele spektret av følelser og leverer postrock i den aller ypperste verdensklasse.» Adresseavisen mente at “det som gjør albumet bra, er bandets rørende vakre melodilinjer og forsiktige, forunderlige stemninger”, og ga albumet 4 av 6. De er aktuelle med deres nye album som slippes 25. januar 2010.

- ASF-StåOppJazz presenterer: Trabant

I storelogen, kl. 20.30

Trabant er en ung og hardtslÃ¥ende saksofontrio med bakgrunn fra jazzlinjene ved henholdsvis musikkhøyskolen i Oslo og Griegakademiet i Bergen. Bandet har utviklet et særegent og originalt lydbilde med et bredt spekter av referanser og inspirasjonskilder – noen presis sjangerbeskrivelse er vanskelig, men country-infusert rockejazz er i nærheten av sannheten. Sentralt for Trabant stÃ¥r energien som oppstÃ¥r i møtet mellom improvisatorer, spenningen i skjæringsfeltet mellom det improviserte og det komponerte, og gleden ved Ã¥ finne nye klanger, retninger og groover. Bandet spiller mest eget materiale, men tar ogsÃ¥ opp covere av blandt andre Led Zeppelin og Bob Dylan.

- RF presenterer: Syntax Terrorkester
    I Teglverket

- Klang presenterer: DiskJokke med band
    I Tivoli