• Big_moonlightrockets Helhus: Nils Bech, Moonlight Rockets & Kiss Kiss King Kong
    mai

Helhus: Nils Bech, Moonlight Rockets & Kiss Kiss King Kong

15. mai 2010

Kvarteret - Helhus

CC: 50

Det er igjen duket for helhus, og denne kvelden er det, som vanlig, mange godbiter på lager!

ASF StåOppJazz presenterer: Moonlight Rockets

Storelogen, klokken 21.00

Moonlight Rockets er en sublim jazztrio hvis mikstur består av nåtidens elektropop i tillegg til 70-talls jazzrock. Deres relativt ukonvensjonelle lydbilde med rhodes, elektroniske effekter og kjøkkenutstyr vil skape en opplevelse utenom det vanlige i Storelogen denne kvelden og er ikke ukjent for å inspirere til en kveldstur på månen eller fiskesprett i vannet på mars. Vokalist Ingrid Helene Håvik synger med en sår, men klar og direkte stemme som er en fryd for trommehinnene.

Tidligere har bandet nylig spilt på Soddjazzfestivalen, samt deltatt i Norsk Jazzforums samarbeidsturne, «Fremtiden i norsk jazz», hvor de høstet gode tilbakemeldinger. Av forbilder blir ofte Tony Williams Lifetime, Svein Finnerud, Dolly Parton, Patti Smith og Sun Ra nevnt. I tillegg til vokalist Ingrid Helene Håvik består bandet av Marte Eberson på rhodes, synth og effekter og Mats Mæland Jensen på trommer og assortert kjøkkenutstyr.

ASF presenterer: Nils Bech og Bendik Giske

Teglverket, klokken 22.30

Den klassisk skolerte sangeren Nils Bech flørter med sjangernes grenser. Man kan kanskje kalle det pluralistisk samtidskunst. Det er fengende, vakkert, men alikevel noe du ikke helt har hørt før. Dette er alstÃ¥ noe du virkelig bør sjekke ut, da muligheten for forelskelse er reell. Mange lar seg kanskje skremme av “klassisk skolerte sangere” etter at en norsk sanger vant en konkurranse i vinter. La oss berolige dere med hva Lydverket skriver om Nils Bech: «Norske Nils Bech har alltid vært sterkt knyttet til Oslos kunstmiljø, og gjort mange performance-aktige opptredener pÃ¥ kunstÃ¥pninger. Sammen med Bendik Giske lager han ekspeimentel electro-vouge-pop, med et liveshow full av poseringer og merkelige objekter».

ASF SUB presenterer: Kiss Kiss King Kong

Speilsalen, klokken 24.00

Kiss Kiss King Kong er en powertrio fra Bergen, som i 2007 begynte å lage musikk. Bakgrunnen for dette var et ønske om å kunne lage denmusikken man virkelig kunne forsvinne hen i. Høsten 2007 ble fire låter spilt inn hos Hans Petter Heggli og dette var rock i det lydbildet som kjennetegner den ekle, men eksplosive rocken til The Who, riffingen og jamkvaliteten til Motorpsycho og det rå og fengende soundet til blant annet Dinosaur Jr. De fire låtene ble grunnlaget for A-listing på Radio Noca og spillejobber i Bergen, Oslo, Stavanger og Kristiansand.

I mars 2009 kom 7" «Some Kind Of Temptation» og høstet fra samme radiokanal disse ordene: «I henhold til god gammal rocketradisjon går den bergenske trioen Kiss Kiss King Kong opp den nesten igjengrodde stien Motorpsycho, Iron Maiden og Led Zeppelin en gang i tida sparka opp. Tida kan kanskje være moden for en revival, skal vi tro ordene på gata i Bergen. Etter flere konserter i byen det siste halvåret, blant annet med The New Wine, er det mange som spår at bandet blir norsk rocks nye frelsere. Kompakt musikk, funny tekst og fine tendenser fra Bergen, der altså»