• Big_martewulff Marte Wulff (duo)
  27
  aug

  Marte Wulff (duo)

  27. august 2010

  Kl. 21:00

  Teglverket

  CC: 100

  Førstkommende fredag, 27.august får endelig publikum se kritikerroste Marte Wulff skape god stemning og vakre toner i Teglverket. Med lekenhet og intensitet blander hun pop, elektronika, jazz og folkeviser, og i følge henne selv skranglepop, i en miks av velskrevne tekster og berusende melodier.

  Den talentfulle Kristiansand-jenta debuterte med et brak i 2006. For sitt første album Jacket, med radiovennlige lÃ¥ter som «Carousel of love», «Run» og ikke minst «Lady», ble denne orginale og noe dystre plata nominert til Spellemann. Ã…ret etter fulgte hun opp med toeren Safety Pins med lÃ¥ter som Accident" og “Last Dance”, som begge entret hitlistene.

  Den siste plata i samlingen er skrevet på mormålet. «Handler i selvforsvar» er Marte Wulffs første plate på norsk, og med denne har hun musikalsk forlatt det mørke og sørgmodige, og beveget seg over i lystigere toner. Plata er variert og leken, og byr på tidvis storslått, tidvis nedstrippet retro-elektro-skranglepop med elementer både fra Motown og r&b, visetradisjon, disco, jazz og soul.

  «Handler i selvforsvar» er innspilt i eget studio på Nørrebro i København, i tett samarbeid med den danske produsent-duoen Andreas Brinck Christensen og Nicolai Funch. De to, sammen med Wulff selv, spiller de aller fleste av instrumentene på platen. Wulff er bosatt i København og det var der hun fikk inspirajonen til å skrive låter på sitt eget morsmal. Hun har likevel vært aktiv som musiker i Norge. Blant annet har hun opparbeidet seg solid liveerfaring etter å ha reist rundt med sin egen musikk på tre lengre turnéer for Rikskonsertene.

  Med særegen og yndig stemme, og spennende arrangementer med stor eksperimentering med ulike instrumenter, har Marte Wulff en eleganse og scenetilværelse ut over det vanlige. Sangene stråler av overskudd med oppfinnsomme og spretne arrangementer. Hun synger med en klarhet og distinkt uttale som levner liten tvil om hva hun vil med sangen, berøre publikum! Den selvskrevne musikken har en egen personlig dimensjon og troverdighet!

  Kom og nyt en salig blanding av språk, musikalske sjangre og vakre toner på Kvarteret førstkommende fredag!

  CC: 100 kr

  Billetter kjøpes i døra