• Big_buzzcocks ASF 70 Ã¥r: Buzzcocks (UK)
  13
  sep

  ASF 70 år: Buzzcocks (UK)

  13. september 2010

  Kl. 21:00

  Teglverket

  CC: 220

  Buzzcocks

  Buzzcocks til Bergen? Manchester sitt svar på både Sex Pistols, Beatles og The Clash? Ja, visst faen. Har du ikke hørt samleren Singles Going Steady, da mangler du et solid stykke britisk musikkhistorie innabords.

  Pete Shelley og Howard Devoto bestemte seg for å lage masshysteri også i Manchester i det gyldne punkåret 1976, og inviterte Pistols til å komme opp fra London for å spille med de. Uheldigvis for Shelley og Devoto, så sluttet både bassist og trommis rett før konserten, så det ble ingen spilling ilag med Johnny Rotten & co. Devoto sluttet etter den første epen (han laget bandet Magazine noen mnder etterpå!), men Pete Shelley sine tekster bestod, og i løpet av det neste året gav de ut tre album.

  Til forskjell fra sine likesinnede punkvenner fra England, så har Buzzcocks i mye større grad stått som inspirasjon for både powerpop og indierock. Med sin Beatlesque melodiøsitet og genuine pønkattitude, er Buzzcocks det perfekte band for både punkere, romantikere og hipstere.

  The Buzzcocks trenger egentlig ingen introduksjon, men er bandet ukjent for deg, har du helt sikkert hørt låtklassikeren Ever Fallen In Love. Dette er det nærmeste du kommer ekte punk på en scene i 2010. Glem råtne Pistolsinkarnasjoner og The Clash coverband. Glem v-skjorter med Pistolslogo på H&M og bandskjorter fra Carlings. Glem P3 sine punkalibi i form av emobefengte syteband. Glem amerikansk nymotens liksompunk.

  CC: 220 kroner

  Billetter kjøpes på Apollon eller Billettservice.

  PS! Dette er den siste konserten de har i Norge i år ;-)