• Big_harrysgym ASF 70 Ã¥r: Harrys Gym
  14
  sep

  ASF 70 år: Harrys Gym

  14. september 2010

  Kl. 21:00

  Teglverket

  CC: 130

  Harrys Gym hadde sitt utspring i 2005 etter at bandet «Dharma» splittet opp. 4/5 medlemmer satset videre, og Anne Lise Frøkedal, Bjarne Stensli, Erlend Ringseth og Ole Myrvold har i løpet av sine fem år satt tydelige spor i bevissthetens musikalske nervesenter.

  Deres organiske og elektroniske poppoesi falt i god gjord hos de britiske musikkritikernes fellesforbund, også kalt NME, etter by:Larm-konserten i 2007, hvor de ble rangert som en av de fem beste. Samtidig skrev Drowned In Sound, «A bruising, sonic squall of an affair». To år senere, samme arena, var det Clash Magazine som ikke la skjul på følelsene og plasserte vokalisten et sted mellom Garbage og The knife, samtidig som de mente den «idiotisk talentfulle» trommisen passet godt inn i lydbildet.

  Etter utgivelsen av sin debut- og selvtitulerte plate i 2008, gjorde de seg til stadighet mer populære, noe som i februar 2009 endte med at de signerte med en håndfull norske disipler fra et internasjonalt plateselskap kalt «Universal Music».

  En knapp uke før de besøker oss igjen slipper de sin nye plate – «What was ours can’t be yours». Denne er mikset av den britiske produsenten James Rutledge, som blant annet har MGMT, Telepathe, Foals, Fever Ray og Radiohead pÃ¥ resymeet. Etter hva den nylig sluppet singelen «Old man» gir uttrykk for, kan det ende opp med kritikerelskov for indiepopfirkløveret denne gangen òg.

  Vi ser frem til en heftig og øreproppfri kveld med en kraftig overdose av psykedelisk, organisk og poetisk elektronisk pop.

  CC: 130 kr (+ avg.)

  Kjøpes på Apollon eller på Billettservice