• Big_bjornberge ASF 70 Ã¥r: Bjørn Berge
  16
  sep

  ASF 70 år: Bjørn Berge

  16. september 2010

  Kl. 21:00

  Teglverket

  CC: 150

  Det blir en sann glede og et kjært gjensyn med en av Norges fremste bluesartister den 16. september når Mr. Stringmachine nok en gang spiller i Vestlandets hovedstad.

  Berge startet sin musikalske karriere med utgivelsen av sitt første av nå totalt 11 album, «Trad. Blues with harmonica and guitar» i 1994. 16 år og 10 album senere, står vi ovenfor et bluesmonster hvor ord er mangelfulle i beskrivelse av hans talent, hvor kassegitar, taktfull tramping og vokal er hans våpen. Enmannsbandet fra Sveio ble allerede i 1998 anerkjent ved kåringen av «Årets musikktalent» i Dagbladet. I 2001 og 2002 fikk han Spellemannspris i blueskategorien, henholdsvis for albumene «Stringmachine» og «Illustrated man».

  Følelsen av å ha sett en musikalsk frik med tusen fingre og tilsvarende antall føtter er hva man sitter igjen med etter å ha trampet livet av seg på scenegulvet under en konsert med Berge, samtidig som vemodigheten sitter løst idet man innser at det hele er over. Den kompromissløse bluesen, energien og intensiviteten mannen utøver på scenen er magisk, smaker godt og kveles ikke av selv de edleste dråper Hansa.

  CC: 150 kr

  Kjøpes på Apollon eller på Billettservice.