• Big_ostermalm ASF 70 Ã¥r: Östermalm + HGH

17. september 2010

Teglverket

CC: 100

Året er 2004. De fire kompisene fra tettstedet Östermalm i Stockholm ender opp i Bergen av rene tilfeldigheter. Oppmøtet var labert, men feedbacken fra de som møtte opp var sinnsyk. Bandet la sitt elsk på ASF og deres publikum, og ASF la sitt elsk på Östermalm. Samme år spilte de på Roskilde, med en vokalist iført foreningens hettegenser.

I 1998 jobbet fire gutter på et postkontor i Östermalm. Fritiden var preget av rastløshet og rampestreker. Etter hva som bare kan tolkes som en åpenbaring, snublet det over det faktum at alle fire hadde bakgrunn fra band, så hvorfor ikke bruke energien på noe mer fornuftig? Kjærlighetsbarnet ble født. Tidlig var garagepunk en stilart som dominerte, men i utviklingens ånd har elementer fra reggae, rock og pop har blitt absorbert i deres univers. Å kalle de en blanding av Bob Hund, Doktor Kosmos, Ebba Grön og ska er ikke en overdrivelse.

Tre ganger tidligere har postkontorkvartetten spilt på Kvarteret, sist gang i 2007 under avslutningskvelden før dørene stengte. Östermalm trakk seg imidlertid tilbake i mellomtiden, men i anledning ASFs 70-årsjubileum stiller de opp og tar på seg oppgaven å ta stemningen i Teglverket til et nytt nivå. Forventningene er helt klart høye, selv om det er en forutsatt suksess fra ende til annen.

HGH

HGH. En forkortelse dere kanskje ikke har hørt så mange ganger de siste åra, men likefullt en forkortelse med lange ASF røtter. Et søk på Google gir deg et utall resultat på «Human Growth Hormone», vi er derimot ut etter denne: Hagfors, Gebhardt og Haugen. Da bandet ble startet i 2000 besto det av Martin Hagfors, mest kjent fra Home Groan, tidligere Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt og gitarvirtuosen Lars Håvard Haugen fra Hellbillies. Haugen forlot bandet etter førstealbum, men navnet forble det samme. Etter dette ble H-en overlatt til den mystiske Hickstars.
    De to gjenværende herrene behersker til sammen de fleste kjente og ukjente strengeinstrumenter som gitarer, mandolin, banjo, sitter, ukulele, men også sag. Musikalsk ligger de i et slags krysningspunkt mellom amerikansk folk, litt country, blues og norsk folkemusikk. Live kan HGH fortone seg som en blanding av musikalsk barnehage, stand up-comedy og høyverdig roots og countrymusikk, eller trashgrass som de selv ynder å kalle det.
    Siden debuten med Pignoise har HGH levert en lang rekke sterke og stilsikre album. Alle med det karakterirske og egenartede thrashgrass-soundet dypt plantet i platerillene. Ved forrige korsvei for ASF, nærmere bestemt ved 65-års jubileet, sto HGH også på programmet. Fra jubileumsprogrammet den gang kan vi lese følgende lovord: «De to herrene har overbevist oss om at de trives på Kvarteret og har derfor blitt belønnet med utallige oppdrag. Det har vært et samarbeid der HGH spiller de første tre timene etterfulgt av en trekvarters applaus og spontanallsang». Som vi ser har ASF et noe spesielt forhold til Håkon Gebhardt og Martin Hagfors. Flere har også uttalt at et jubileum uten HGH er utenkelig. Det kan med andre ord bli en lang og svært underholdende kveld i Teglverket. ASF + HGH = Sant!

CC: 100 kr

Kjøpes på Apollon eller på Billettservice.