• Big_joskaansar Helhus med The Alexandria Quartet, Jo Skaansar og Oslo Ess

CC: 50

ASF StåOppJazz presenterer: Jo Skaansar

Storelogen, klokken 21.00

Jo Skaansar tilhørere den unge generasjonen jazzmusikere, med en moderne spillestil og uttrykk. Fra 2004-2008 studerte han jazzbass på jazzinstituttet ved Universitetet i Trondheim med Steinar Raknes, Gøran Sjølin, John Pål Inderberg og Mats Eilertsen.

For tiden bor han i Oslo, spiller i flere band og tar på seg freelance-oppdrag innen et bredt spektrum av musikkstiler.

Skaansar har tidligere jobbet med blant annet Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Lill Lindfors, Margaret Berger og Trondheim Jazzorkester.

ASF presenterer: The Alexandria Quartet

Teglverket, klokken 22.30

«The Alexandria Quartet» er etter en lang utenlandsreise klare for å erobre Norge og Bergen. Resultatet av sus, dus og innspilling av ny plate i solrike Los Angeles, blir endelig å høre på Kvarteret 23.oktober, som en del av guttas release-turné.

Det noe spesielle bandnavnet er hentet fra novellene til den britiske forfatteren Lawrence Durrell som ble gitt ut i perioden 1957-1960, og der stopper likheten.Den talentfulle kvartetten består av Odd Martin Skålnes på vokal, gitar og tangenter, Chris Holm på bass, Øystein Braut på gitar og trommis Kim Åge Furuhaug. De møttes for fem år siden, dannet band og har siden spilt over 80 konserter blant annet by:Larm og flere i England, der de også varmet opp for Travis. I tillegg har låtene deres blitt spilt jevnlig på radio.

Haugesund-bandet gav i 2008 ut debutplata «The Alexandria Quartet», etter en rekke med singler er «Light Drawings»(2010) den siste skiva i rekka. Sistnevnte var et resultat av turnering, jorden rundt reiser og mye bilkjøring med bandbilen. «Light Drawings» ble spilt inn på 10 dager i Los Angeles, med produsent Rick Parker. På Tross av solrik innflytelse, er denne skiva litt mer psykedelisk og litt mørkere enn debutalbumet, men slett ikke tung og dyster av den grunn. The Alexandria Quartet er allsidige. Noen tracks gir en bluesaktig følelse med strålende gitarspill, noen låter er beroligende og følsomme, mens andre gir klassiske pop-toner meg psychedelic henrykkelse. Alt uten å miste den karakteristiske feelingen til The Alexandria Quartet.

Haugesund-gjengen leverer et bredt spekter innenfor musikksjangeren. Med radiovennlig og snill poprock, kan de sammenstilles med britisk Storstadion-poprock, som Coldplay. Med et strålende vokalarbeid og catchy refreng gir de publikum en morsom og flott konsertopplevelse og viser at de behersker de små finessene til å kunne heve låtene. Men TheAlexandria Quartet overrasker også med en mer rocka låter med godt gitarspill og lydbilde. «Goodbye Future Boy» har en mektig, tung bass, masse trommespill og pompøse gitarer og holder godt kvalitetsmessig håndtverk.

Grip muligheten til å se talentfulle «The Alexandria Quartet», før de igjen begir seg utenlands! Tegverket er stedet for en stor musikalsk begivenhet, 23.oktober!

ASF SUB presenterer: Oslo Ess

Speilsalen, klokken 24.00

Hovedstadens nye superband gjør sin første konsert i Bergen! Når Oslo Ess kommer til byen og Kvarteret har de med seg mye bagasje, riktignok mest musikalsk. Medlemmene har bakgrunn fra noen av 2000-tallets største og feteste Norske punkrock konstellasjoner, vi nevner i fleng: Silver, The Upstrokes, All Friday og Anton Ruud & The Wrong Way Home.

I løpet av kort tid har Oslo Ess rukket å bli Ukas Urørt, spilt support for Valentourettes gjentatte ganger og ikke minst stått på scenen under årets Øyafestival. ASF SUB var selvfølgelig tilstede under sistnevnte arrangement, og kan melde om deilig solskinnspunk med norske undertoner og reale tekster. Bandet legger da heller ikke skjul på sin forkjærlighet for 90-talls californiapønk, med band som Rancid, Bad Religion og Social Distortion i spissen. Men Oslo Ess lener seg også vel så mye mot amerikanske storheter og låtskrivere som Tom Petty og Springsteen. Det hele resulterer i en skittenfrisk blanding som forener de beste elementer fra punken og arbeiderklasse-rocken, en sikker vinner med andre ord.

En overbevisende og ærlig framførelse av livets opp og ned-turer med bÃ¥de sjarm og humor. Og rÃ¥skap. For selv om gutta smiler og ler er det tøft ogsÃ¥. Se for deg Jokke og Mike Ness i ett. Det mÃ¥ jo nesten bli bra. – Musikknyheter.no