• Big_zanussifive Helhus med I Was a King, The Mormones og Zanussi Five

13. november 2010

Kvarteret - Helhus

CC: 50

ASF StåOppJazz: «Zanussi Five»

Storelogen, klokken 21.30

Norsk-italieneren Per Zanussi har siden 2001 ledet an kvintetten Zanussi Five, bestÃ¥ende av tre av nordens fremste saksofonister – Kjetil Møster, Jørgen Mathisen og Eirik Hegdal, i tillegg til Zanussi selv pÃ¥ bass og Gard Nilssen pÃ¥ slagverk.

Bandet har en bred bakgrunn og har opptrådt i blant annet Sverige, Finland, USA, Japan og Canada, i tillegg til å ha deltatt på Moldejazz, Nattjazz, Maijazz, Vossajazz, Porijazz, Jazzfest Cerkno, Edmonton og Vancouver Jazz Festival. Medlemmene har bakgrunn fra blant annet Datarock, The Core, Trondheim Jazzorkester, Susanne Sundfør, Jon Eberson Trio og King Midas.

I år ga de ut sin tredje plate, «Ghost Dance», og jazzanmelderne i Aftenposten, Dagbladet og Radio Revolt var raskt ute med skryt.

Zanussi Five er impro-jazz, groovy-jazz, støy-jazz og vakker jazz på en gang. Et sted i gryta med frijazz, 50-talls exotica, samtidsimpro, funk, filmmusikk og afrobeat finner du Zanussis ess. Deres enorme spilleglede og energi bør oppleves!

ASF: «I Was a King»

Teglverket, klokken 23.00

Med en samling av musikere av høy kaliber og strålende kritikker fra blant annet NMR, The Times og NRK P3, er «I Was A King» i vinden som aldri før. Endelig er det Bergen som skal få rikke på rockefoten, når Egersund/Oslo-bandet skal levere indierock og psykadelisk powerpop av høy klasse.

Bandet debuterte i 2007 med EP-en «Loosing Something Good For Something Better». Men det var med debutalbumet «I Was A King» (2009), I Was A King fikk sitt gjennombrudd. Skiva inneholder vanedannende melodier og catchy tekster med røtter til 60-tallet med en døsig og deilig følelse, samtidig som de holder på 90-tallets indiescene med en nonchalant påstålighet. Med fengende låter som «Old Friends», «Golden Years» og «Norman Bleik» gir de et uttrykk av særpreg med småskakk pop, psykedeliske utskeielser og indieperler. Bandet som har tatt store deler av det store utland med storm, er inspirert av band som Dinosaur Jr, Teenage Fanclub og Guided By Voices.

Live er I Was A King lekne, vidunderlige og spiller fengende melodier som vil få deg til å danse og le av pur lykke. Bandet har turnert til stor jubel i blant annet England, Danmark og Tyskland, og også i senere til Norge. Det pulserende bandet består av vokalist, gitarist og låtskriver, Frode Strømstad, som har vært med fra starten av eventyret, i skjønn forening med Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym) og Håvard Krogedal. Sammen behersker de instrumenter og vokal på en kretiv, innbydende og sympatisk måte.

Ønsker du å gjennoppleve det glade 60-tall i symbiose med nostalgisk 90-talls-rock, bør du møte opp på Kvarteret og sikre deg en sjelden perle av feel-good-musikk med I Was A King!

ASF SUB: «The Mormones»

Speilsalen, klokken 24.00

«Less is more» heter det visstnok i det store utland. Trenger man egentlig mer enn et skranglete trommesett og en skitten bassgitar for å lage ekte rock? Nei, er svaret og The Mormones er beviset. Det har vært uvanlig tyst rundt den velrenommerte duoen fra OL-byen Lillehammer de siste åra, men i høst legger gutta ut på en liten gjenforeningsturne og stikker som vanlig innom Speilsalen.

I 2003 dro Frode & Simen Mormone over til Nashville for Ã¥ spille inn sin debutplate, «Guide To Good And Evil» hos Mark Nevers i Beech House Recording (Calexico, Will Oldham, Lambchop). Med seg hjem har de 14 lÃ¥ter renskÃ¥ret rock’n’roll, brygget pÃ¥ like deler punk og heavy rock. Resultatet blir en ypperlig, fengende og svett plate som mottas med stÃ¥ende ovasjoner fra bÃ¥de presse og publikum. Mormones turnerer i etterkant jevnt og trutt i inn- og utland hvor de fÃ¥r livepasset pÃ¥skrevet med gullpenn gjentatte ganger. Etterhvert tar bandet seg tid til Ã¥ spille inn sin andre langspiller, «Dra Til Hælvette», som slippes i 2005. Etter dette er The Mormones livshistorie noe uklar og fragmentert. Men vi satser pÃ¥ at de to Mormone brødrene har barrikadert seg i en muggen kjeller for Ã¥ øve intenst og finslipe bÃ¥de nytt og gammelt materiale.

Noen vil kanskje påstå at trommer-og-bass-ideen absolutt fungerer tilfredsstillende på plate, men det er fra scenen The Mormones artilleriaktige attack og medrivende trøkk er på sitt mest bakoversveisframkallende. En vis mann sa en gang at The Monroes låter som om noen startet tredje verdenskrig i en telefonboks. Flaks for oss og dere da at Speilsalen på Kvarteret ikke har nevneverdig større gulvareal eller volum enn en gjennomsnittlig norsk telefonkiosk. Anbefaling: la vinterjakka ligge igjen hjemme, dette blir svett og fett!

ASF Klubb: «Lysgaard» (Nabovarsel)

Foajeen, klokken 22.30

OBS! Det tillates et begrenset antall vergeordninger på enkelte av konsertene ved Det Akademiske Kvarter. Dersom en person som ikke har fylt 18 år og vil inn på huset, må slikt avklares minimum en uke før konserten. Ta kontakt med vaktetaten (vaktetaten@kvarteret.no) for å få godkjent vergeordning. Ved godkjent vergeordning får dere tilsendt et vergeskjema. Dette må fylles ut og tas med på konsertdatoen.

Personer over 18 som har kjøpt billett på forhånd, slipper inn uten studentbevis.