• Big_majorparkinson Major Parkinson
  26
  nov

  Major Parkinson

  26. november 2010

  Kl. 22:30

  Teglverket

  CC: 160

  Major Parkinson

  Support: Le flan de sang

  Major Parkinson har akkurat sluppet sin nye plate, «Songs from a solitary home», og reiser i den forbindelse rundt og fremfører låter live. Og tilbake til Kvarteret kommer de. For noen av oss husker kanskje konserten de hadde under åpningsuken til Kvarteret i februar, og ikke minst hvor intens og svett den var. Vi regner selvfølgelig med reprise.<</p>

  Major Parkinson ble startet en gang i 2003 av Jon Ivar Kollbotn, Eivind Gammersvik, André Lund og Jan Are Rønhovde. Samme året vant de Eggstock-festivalen og den lokale Zoom-finalen. En grei pangstart på musikkarieren altså. I dag er bandet Jon Ivar Kollbotn, André Lund, Alf Borge, Eivind Gammersvik, Lars Christian Bjørknes og Jens Erik Aasmundseth. De spiller fremdeles psykotisk musikk i en sjangerkrysning av alternativ rock, disco, punk og pop. Under konsertene får gruppa endelig utspring for sin enorme energimengde med muntre melodier, feelgoodrytmer og kjærlighet kontra destruktivitet, dødsdrift og livsangst. Man kan skjønne at de henter inspirasjon fra blant annet David Lynch.

  Deres selvtitulerte debutplate var en forhåndsbestemt vinner allerede før innspilling. Da stjerneprodusenten Sylvia Massy kommenterte på MySpace-siden deres at de var hennes nye favorittband, tok det ikke lang tid før de befant seg i hennes Radiostar Studios i California. Massy hadde blant annet jobbet med Tool, System of a Down, Deftones, Johnny Cash, Animal Alpha og Seigmen.

  «Songs from a solitary home» har fått mange femøyninger og seksøyninger i avisene i det siste, og vi ser frem til en sjuøyning etter denne kvelden!

  CC: 160 kr

  Billetter kjøpes på Apollon eller Billettservice

  OBS! Det tillates et begrenset antall vergeordninger på enkelte av konsertene ved Det Akademiske Kvarter. Dersom en person som ikke har fylt 18 år vil inn på huset, må slikt avklares minimum en uke før konserten. Ta kontakt med vaktetaten (vaktetaten@kvarteret.no) for å få godkjent vergeordning. Ved godkjent vergeordning får dere tilsendt et vergeskjema. Dette må fylles ut og taes med på konsertdatoen.

  Personer over 18 som har kjøpt billett på forhånd, slipper inn uten studentbevis.